پرینتر سه بعدی چیست؟
طرز کار پرینتر سه بعدی چگونه است؟
پرینتر سه بعدی امروزه در کشورهای پیشرفته و صنعتی جایگاه مخصوص و بسیار خوبی را به خود اختصاص داده است.
کاهش هزینه،کوتاه تر شدن زمان تولید،ساختن قطعات فوق پیچیده،آسان شدن مرحله تولید،تولید با مواد مختلف،در اختیار داشتن فرآیند طراحی و ساخت و رفع اشکالات با پرینت های متعدد و رسیدن به ایده آل ترین خروجی و … از جمله امکاناتی هستند که پرینتر سه بعدی در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
پرینتر سه بعدی به انواع مختلفی تقسیم میشوند که به معرفی پرکاربرد ترین انواع آن می پردازیم.
تکنولوژی fused deposition modeling) FDM)
همه ی پرینتر های سه بعدی از یک فناوری مشابه برای ساخت محصول استفاده نمی کنند. راه های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. تفاوت زیاد این فناوری ها در روش ساخت لایه هایی است که به منظور ایجاد محصول نهایی مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش از موادی با قابلیت ذوب شدن برای تولید لایه ها استفاده می شود.
طرز کار پرینتر سه بعدی به این صورت است که دارای سه محور آزاد حرکت می باشند در محور طول و عرض و ارتفاع در حرکت هستند. پرینتر های سه بعدی ابتدا مواد مصرفی را ذوب کرده و سپس از طریق نازل خود به صورت رشته های ذوب شده در کنار هم قرار میگیرند و به هم متصل میشوند و شکل و طرح مورد نظر را از پایه ساخته و مرحله به مرحله در محور z یا همان ارتفاع دستگاه بالا می آید تا پرینت به پایان رسد.
دقت حرکت موتورها و توانایی قرار دادن نازل در محل مورد نظر پارامتری هست که دقت دستگاه های پرینتر سه بعدی را تعیین میکند که پرینترهای ارزشمند که قابلیت تولید قطعات دقیق را دارند از استپ موتورهای دقیق تر استفاده می کنند که یکی از عوامل ایجاد طیف وسیع قیمت در پرینتر ها است.
همان طور که توضیح داده شد عوامل مختلفی در تولید قطعه توسط پرینتر سه بعدی نقش دارند که یکی دیگر از مهمترین آنها خروجی خود نازل می باشد که در پرینترهای موجود در بازار اکثرا از نازل با خروجی با قطر 0.4 میلیمتر استفاده می کنند که در پرینتر های دقیق تر از نازل های دقیق تر با خروجی 0.3 و 0.2 میلیمتر نیز استفاده می شود.که پرینتر zmorph که این مجموعه پس از برسی های زیاد متناسب با نیاز های امروزه صنعت و تولید ایران دانسته قابلیت پشتیبانی از نازل 0.2 را داشته که توانایی تولید قطعات با دقت و سطح بسیار بالا را ایجاد کرده است.
تکنولوژی Stereolithography) SLA)
این فناوری (SLA) نیز از یک مایع (رزین) برای تولید یک بخش جامد استفاده می شود. در این فناوری از اشعه ماورای بنفش مایع و لیزر فرابنفش برای ساخت لایه های جسم استفاده می شود.در این تکنولوژی باریکه ای از نور لیزر UV به رزین به وسیله آینه تابیده می شود تا حجم شکل بگیرد.
پرینتر formlabs نامى آشنا در صنعت پرینترهاى سه بعدى مى باشد که در رده پرینترهاى سه بعدى SLA جایگاه ویژه اى در اروپا وآمریکا به خود اختصاص داده است.این پرینتر رزینى در سال ٢٠١۵ پر فروش ترین پرینتر رزینى جهان بوده و توانسته نیازهاى کاربران خاص خود را بر طرف کند.
زمینه گسترده فعالیت این پرینتر سه بعدى در حوضه هاى صنعت، نمونه سازى دقیق،پزشکى،دندانسازى،معمارى و ماکت سازى،طلا سازى لکترونیک،نمونه سازى باعث شده تا این ابر پرینتر بتواند قطعاتى با دقت و ظرافت باور نکردنى تولید کند.
پرینتر سه بعدی formlabs
مواد مصرفى این پرینتر سه بعدى که به شکل هاى مختلف رزین میباشد که داراى خواص و قابلیت هاى منحصر به فرد بوده که در ریخته گرى مستقیم،قطعات با مقاومت بالا،قطعات شفاف و … کاربرد دارد.
طرز کار این پرینتر که از لیزر براى ساخت قطعات استفاده میکند بدینگونه مى باشد که لیزر از طریق حرکت دقیق آیینه ها به مخزن رزین دستگاه تابانده شده و محصول نهایى ساخته مى شود.
این دستگاه ارزشمند که حاصل تکنولوژى روز کشور آمریکا مى باشد هم اینک از طریق شرکت بعد سوم در اختیار مصرف کننده هاى ایرانى قرار گرفته و این شرکت در زمینه فروش دستگاه،تامین قطعات و رزین هاى این دستگاه فعالیت مى کند.هم اینک امکان ارائه خدمات پرینت در زمینه هاى صنعتى،پزشکى و دندانسازى،طلا سازى با امکان قالب گیرى مستیم از مواد (Castable) در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
کارشناسان رایانه کمک میتواند شما را در حل مشکلات کامپیوتری و تلفن همراه یاری کنند
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
لینک های مرتبط
تماس با رایانه کمک
تماس با شماره هوشمند: 9099070192
تماس با سامانه اعتباری:0217129
بزرگراه رسالت ، چهار راه دردشت ، نبش خیابان حیدرخانی ، جنب رستوران منصوریان ، شماره ۵۳۱ ، طبقه سوم