قبل از اینکه راجب تفاوت های SSL با TLS صحبت کنیم باید اطلاعات مختصری در رابطه با TLS و SSL داشته باشیم.
SSL و TLS هر دو پروتکل های امنیتی در فضای شبکه و وب هستند که برای ایمن کردن اطلاعات گیرنده و فرستنده شبکه استفاده می شوند.تا زمانی که اطلاعات داخل شبکه مهم و محرمانه نباشد، نیازی به استفاده از پروتکل های امنیتی دیده نمیشود اما زمانی که بحث اطلاعات افراد حاضر در یک شبکه ی اجتماعی باشد و یا اطلاعات بانکی مشتریان آنلاین یک بانک ، حفاظت از اطلاعات جایگاه بسیار ضروری پیدا میکند.
با وجود اهمیت بسزایی که امنیت در شبکه و وب دارد گروه فنی رایانه کمک تصمیم گرفتند در این مطلب شما را با پروتکل های TLS و SSL و نحوه کار آن ها آشنا کنند، همچنین در ادامه به تفاوت های بین TLS و SSL خواهیم پرداخت.
SSL چیست؟
همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد اهمیت حفظ اطلاعات کاربرانی که به یک وب سایت متصلند و یا در حال استفاده از شبکه ی بانکی و … هستند بسیار مهم است.
پروتکل SSL که مخفف عبارت Secure Sacket Layers است، در واقع ضامن حفظ اطلاعات کاربرانی است که از وب سایت های دارای این نشان استفاده میکنند.
اولین نسخه SSL در سال ۱۹۹۵ توسط شرکت Netscape با ورژن 2.0 ارائه شد. ولی به سرعت ورژن بهبود یافته 3.0 جایگزین آن شد.
اگر توجه کرده باشید زمانی که بخواهید به وب سایت های معتبر مانند سایت یک بانک وارد شوید ، قبل از آدرس سایت :// https قرار میگیرد که به نشانه ی رمزنگاری شدن اطلاعات توسط پروتکل است.
در واقع زمانی که ما به عنوان یک مشتری اطلاعات محرمانه ی خود را در وب سایت بانک یا وب سایت های اداری و ارگانی ثبت میکنیم این پروتکل SSL است که با ترفند های خود دسترسی و دست یابی به این اطلاعات را به صورت رمزگذاری شده و ایجاد گره های امنیتی به صورت کلی غیرقابل دسترسی میکند.
اگر این رمزگذاری ها نبود دسترسی به اطلاعاتی که در وب سایت مورد نظر ذخیره کرده ایم بسیار ساده میشد اما در حال حاضر اگر امکان هک و دسترسی به این اطلاعات برای هکرها محقق شود باز تمام این اطلاعات به صورت رمزگذاری شده با زبان و کدهای نامشخص صورت نمایش داده میشود.
چگونه از حملات فیشینگ جلوگیری کنیم ؟!
تا به حال نام صفحات فیشینگ یا حمله هکر ها از طریق وب به گوشتان خورده است ؟ برای مقابله با فیشینگ حتما مطلب ” صفحات فیشینگ چیست ؟ ” را مطالعه کنید.
TLS چیست؟
TLS که مخفف عبارت Transport Layer Security است پروتکل امنیتی دیگر است که بر پایه SSL ساخته شده است.
TLS برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ بر پایه SSL 3.0 ارائه شد و در نهایت جایگزین SSL شد.
پروتکل TLS این امکان را فراهم میکند که ارتباطات میان کاربر با اپلیکیشن ها در شبکه ی اینترنت امن و بدون امکان سرقت باشد. این پروتکل دارای دو نسخه ی به روز شده است که با عنوانTLS 1.2 و TLS 1.1 شناخته میشود.
روش کار پروتکل های SSl و TLS
SSL و TLS یک ارتباط امن، دو طرفه مانند یک تونل بین دو نقطه که در حال انتقال اطلاعات هستند برقرار میکنند. معمولا برای انتقال اطلاعات از بستر HTTP استفاده میشود ولی وقتی این ارتباط توسط SSL/TLS امن شود، پروتکل انتقال اطلاعات HTTPS خواهد شد.
تفاوت SSL و TLS
به صورت کلی و سوای از تفاوت های پروتکل SSL و TLS هر دوی این پروتکل ها باعث میشود که ما به عنوان فرستنده یا گیرنده اطلاعات را در بستری امن رد و بدل کنیم. این اطلاعات که به صورت متن های خواندنی هستند کاملا نامفهوم تا رسیدن به مقصد و گیرنده به شکل سابق خود نمایش داده نمیشوند.
همانطور که گفته شد TLS برگرفته از SSL 3 است و بسیاری آن را با عنوان SSL 4 معرفی میکنند.
اما با این حال تفاوت ها میان این دو پروتکل باعث شده که TLS از رمزنگاری بسیار قوی تر برخوردار باشد. همچنین پورت های مورد استفاده ی TLS در مقایسه با SSL متفاوت است و این دو تنها از لحاظ تئوری با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند.
هر دو ورژن ۲SSL و ۳SSL توسط IETF به دلیل وجود نقصهای امنیتی منسوخ اعلام شده اند. همچنین اکثر مرورگرهای امروزی در زمان مواجهه با وب سروری که از این دو نسخه SSL استفاده میکنند، تجربه کاربری ضعیفی را برای بازدیدکنندگان رقم میزنند. مثلا ممکن است بازدید کننده خطای HTTPS را در URL مشاهده کند و یا مرورگر خطای امنیتی نمایش دهد. به همین دلیل توصیه میشود که تمامی سرورها حتما از TLS استفاده کنند.
شیوه ی رمزنگاری TLS باعث شده که بهترین پروتکل برای حفظ امنیت ایمیل ها باشد و بیشترین استفاده ی روزمره از آن در این حوزه باشد.
زمانی که ما از پروتکل امنیت TLS استفاده میکنیم در ابتدای آدرس HTTPS نمایش داده میشود که میتوان آن را به صورت HTTP به همراه پروتکل SSL/TLS معنا کرد.
با توجه به نوع و شیوه ی رمزگذاری های این دو پروتکل سبب شده که تفاوت های دیگری بین آن ها انجام شود.
شیوه ی رمزنگاری پروتکل SSL با عنوان رمزنگاری متقارن نامیده میشود که هرچند دارای صورت ساده تری برای رمزگشایی از سمت گیرنده است اما سرعت بالاتری را برای استفاده و هدایت اطلاعات دارد.
از طرف دیگر پروتکل TLS از شیوه ی رمزنگاری نامتقارن استفاده میکند که به این صورت امکان دسترسی و سرقت اطلاعات تا حدبسیاری دشوارتر خواهد شد ولی برای استفاده از آن منابع بیشتری در سیستم به کار گرفته شده و پروسه رمزنگاری هم زمانبرتر خواهد شد.
درپایان با توجه به اطلاعات داده شده بهتر است که ما از پروتکل های TLS استفاده کنیم زیرا با توجه به شیوه رمزنگاری آن ریسک حفاظت از اطلاعات مبادله شده تا حد بسیار بالایی کاهش خواهد یافت.
اگر شما صاحب دامنه هستید قصد این را دارید که از گواهی TLS و یا LSS برای سایت خود و ایمن کردن تبادلات با کاربران را دارید باید به مطلبی با عنوان دریافت گواهی SSL/TLS مراجعه کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
تعقیب
-
[…] آشنایی با تفاوت tls و ssl در صورت تمایل مطلب آشنایی با تفاوت tls و ssl چیست؟ را مطالعه کنید. پروتکل SSL برای محفاظت از تمام اطلاعات […]
دیدگاه ها غیر فعال است.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 1 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
واقعا مطلب کاربردی و آموزنده ای بود ممنون