سرویس Google Play Protect
در فضای مجازی همیشه صحبت از حذف شدن برنامه ها و اپلیکیشن های اندرویدی بسیار شنیده می شود شاید کاربران دستگاه ها و گوشی های اندرویدی به صورت اتفاقی متوجه حذف شدن برخی از برنامه ها و اپلیکیشن هایی بشوند که پیش از آن بر روی گوشی هایشان نصب بوده است.
از دو برنامه و اپلیکیشن تلگرام طلایی و هاتگرام که از نسخه های غیر رسمی بسیار پر طرفدار تلگرام در ایران هستند میتوان نام برد ، با وجود اینکه بارها بیان شده که از منابع ناشناس و غیرمجاز برنامه ها یا اپلیکیشن های گوشی را دریافت نکنید اما افراد کمی آن را رعایت می کند به همین دلیل نیاز شد برنامه های هوشمند اندروید را در محلی شناخته شده قرار دهند.
همیشه خطرات و تهدیدهای امنیتی زیادی به دلیل پر کاربرد بودن و قابلیت های بسیار متنوع ، سیستم عامل اندروید را تهدید می کند ، سرویس گوگل پلی پروتکت امنیت خوبی را در این سیستم عامل فراهم می کند جهت آشنایی با این بحث جذاب تا انتها همراه رایانه کمک باشید.
همانطور که می دانید، سیستم عامل اندروید از سیستم عامل های open source یا متن بازاست که امروزه بسیار قابل اطمینان و پر کاربرد است . این سیستم عامل در سال 2008 میلادی به وسیله شرکت گوگل وارد گوشی های تلفن همراه شد.
از آن زمان تا کنون شرکت گوگل با طرح های مانند گوگل پروتکتت و یا با به روز رسانی های مداوم در بهتر کردن این سیستم عامل پر طرفدار می کوشد.
بررسی سرویس Google Play Protect
سرویس Google Play Protect در حال حاضر دارای سه سرویس اسکنر بدافزار، ردیابی کردن گوشی و تامین کردن امنیت در وب می باشد، چند سال قبل شرکت گوگل سرویس گوگل پروتکت را راه اندازی کرد تا به جلوگیری از گسترش انواع بدافزارها در داخل استور بپردازد.
این سرویس وظیفه حفاظت از داده ها و اطلاعات کاربران و جلوگیری از انتشار انواع اپلیکیشن های ویروسی را درون Google Play Store بر عهده دارد. به تازگی نیز این تامین امنیت درون گوشی های اندرویدی آورده شده است، در حقیقت تفاوتی ندارد کاربر برنامه را از کجا دانلود کرده است؛ بلکه در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک، سرویس گوگل پلی پروتکت وارد عمل می شود و آن برنامه یا اپلیکیشن را از روی گوشی پاک می کند. به همین علت می توان گفت سرویس گوگل پلی پروتکت، نوعی آنتی ویروس قوی و رایگان است که به صورت پیشفرض بر روی دستگاه های اندرویدی فعال می شود. حتی این سرویس توانایی پیدا کردن گوشی هایی که به هر علتی گم می شوند را دارد.
همانطور که پیش تر در بالا اشاره شد، از مهمترین علت وجود این سرویس در سیستم عامل اندروید، محافظت و مراقبت از داده ها و اطلاعات کاربران و تامین امنیت لازم در برابر بدافزارها است.
Google Play Protect به وسیله هوش مصنوعی ای که برای آن در نظر گرفته شده است، عهده دار اسکن آمار خیره کننده 50 میلیارد برنامه به صورت روزانه می باشد. به کمک مطلب کاربردهای هوش مصنوعی با این دانش جدید آشنا شوید.
نحوه عملکرد Google Play Protect :
وظیفه گوگل پلی پروتکت ، اسکن کردن برنامه ها و اپلیکیشن های نصب شده درون گوشی کاربر و برنامه های انتشار داده شده درون گوگل استور می باشد.
جهت دسترسی پیدا کردن به سرویس Google Play Protect تنها کافیست وارد برنامه گوگل پلی شوید.
زمانی که وارد برنامه شدید، با کشیدن منوی داخل برنامه به سمت بیرون، می توانید بخش My apps & games را مشاهده کنید که شما باید وارد این قسمت شوید.
یک آمار کلی از وضعیت گوگل پلی پروتکت را مشاهده می کنید.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد این سرویس، بر روی آن کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهد.
در این صفحه، شما آخرین وضعیت برنامه ها و اپلیکیشن های اسکن شده، فایل های مخرب پیدا شده و … را مشاهده خواهید کرد همچنین برنامه های دارای کد مخفی و بدافزارها به شما اطلاع داده می شود و با گزینه هایی که در اختیار شما قرار می گیرد، می توانید نسبت به حذف آن برنامه یا بد افزار اقدام کنید.
سرویس گوگل پلی پروتکتت ، هر برنامه ای که در گوگل استور انتشار داده می شود را اسکن می کند و در صورت اطمینان از سالم بودن آن برنامه ها، اجازه استفاده عمومی از آن برنامه ها را صادر می کند.
نکته : زمانی که وارد بعضی از وب سایت ها می شوید با خطای نا امن بودن آن سایت رو به رو خواهید شد، این خطا را سرویس Google Play Protect به شما نشان می دهد.
قابلیت پیدا کردن موبایل های گمشده :
چنانچه موبایلتان را گم کردید، از این سرویس می توانید در پیدا کردن گوشی خود کمک بگیرید.
سپر ایمن گوگل یا سرویس گوگل پلی پروتکت با نشان دادن آخرین محلی که گوشی در آن قرار داشته است، در یافتن گوشی همراهتان شما را یاری می کند. چنانچه محل نمایش داده شده فاصله زیادی با شما دارد، می توانید گوشی را قفل کرده یا به طور کامل داده ها و اطلاعاتی که درون گوشی خود دارید را به آسانی پاک کنید. به این صورت اگر گوشی شما پیدا نشود، حداقل اطمینان دارید که تمام اطلاعات شخصیتان که درون گوشی شما وجود دارد به دست کسی نخواهد افتاد و خاطرتان از این بابت راحت و آسوده است.
غیر فعال کردن سرویس گوگل پلی پروتکت
غیر فعال یا فعال کردن سرویس گوگل پلی پروتکت همانند تصویر بالا بسیار ساده است تنها کافیست در گوگل استور در بخش پلی پروتکتت آن را خاموش یا روشن نمایید.
کلام آخر
امروزه شرکت ها و کمپانی های بزرگ بسیاری از جمله SAMSUNG، HUAWEI و .. در گوشی های هوشمند از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند و کاربران زیادی از برنامه ها یا خدمات گوگل استفاده می کنند با توجه به همه نکاتی که در بالا ذکر شد، امکان دارد بعضی از برنامه ها توانایی دور زدن این سرویس را داشته باشند و منجر به سرقت اطلاعات و خرابی گوشی شما شوند. بنابراین تکیه کردن به سرویس گوگل پلی پروتکت به صورت صد در صد ایمن نیست و بهتر است در زمان استفاده از گوشی همه نکات امنیتی را رعایت کنید سپس همیشه از یک آنتی ویروس پرقدرت درگوشی یاتبلت های هوشمند استفاده کنید تا از آسیب ها در امان باشید.
مطلب ما به اتمام رسید در صورت تمایل مطلب قابلیت جدید گوگل پلی، به روزرسانی خودکار اپلیکیشن های اندروید را مطالعه کنید.
نظرات و پیشنهادات خود را می توانید بصورت کامنت در صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک قرار دهید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 2.8 / 5. تعداد امتیازات 4
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)