راهنمای خرید لپ تاپ
با پیشرفت روز افزون تکنولوژی ، بازه ی انتخاب برای خرید وسایل حوزه ی الکترونیک و ارتباطات نیز گسترده تر شده است.
یکی از مواردی که امروزه حضور آن برای هرکس ضروری به نظر می آید کامپیوترهای قابل حمل یا همان لپ تاپ ها هستند که به علت وجود نمونه های مختلف و بی شمار باعث سردرگمی برای انتخاب صحیح و مناسب برای نوع فعالیت های کاربر است.
گروه فنی رایانه کمک در این مطلب چند نکته مهم برای انتخاب صحیح یک لپتاپ را شرح میدهد که با توجه به آنها بتوانید بهترین گزینه را مناسب با فعالیتتان انتخاب کنید.
نوع سیستم عامل
سیستم عامل ها یکی از مهمترین مواردی است که قبل از خرید باید به آن توجه کرد. با آنکه شما فقط میتوانید از میان 4 مدل سیستم عامل دست به انتخاب بزنید ولی بازهم برگزیدن نمونه ی مناسب برای استفاده کار دشواری است.
سیستم عامل ویندوز
تا به امروز بیشترین فروش و بیشترین عرضه و استفاده کاربران از سیستم عامل ویندوز در بین 3 مدل رقیب ثبت شده است.
شاید یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت این سیستم عامل منعطف بودن آن یا سازگاری بیشتر آن باشد.جدیدترین نوع سیستم عامل ویندوز شماره 10 نام دارد که با قابلیت های افزوده ی جدید خود و قرار دادن راه های میانبر زیاد برای دسترسی آسانتر و سریع تر به تنظیمات متفاوت و همچنین محیط کاربری به روز و توانایی سوئیچ بین حالت دسکتاپ و تبلت خیلی بیشتر و جلوتر از نمونه های قبلی خود (ویندوز 7 و 8) محبوب شده است.
در حالت استفاده از اپلیکیشن ها در حالت تبلت این ویندوز شما به میلیون ها برنامه مختلف و جالب دسترسی خواهید داشت.
لپ تاپ ها با سیستم عامل ویندوز در بازه ی قیمتی 200 دلار تا چند هزار دلار با توجه به نوع و کاربرد خود به فروش میرسند.
سیستم عامل مک:
این سیستم عامل مخصوص محصولات شرکت اپل است و عملکردی ظاهرا مانند ویندوز اما در رابط کاربری دارای تفاوت هایی است.بدین صورت که در قسمتی که تسکبار یا همان نوار وظیفه ی ویندوز، برنامه های اصلی مک قرار دارند و از آنجا برای ارائه ی خدمات انتخاب میشوند.
سیستم عامل های مک برای تاچ در نظر گرفته نشدند زیرا تا به حال یک نسخه ی لمسی از آن تولید نشده است.
سیستم عامل کروم:
همانطور که از نام آن میتوان حدس زد سازنده ی سیستم عامل کروم شرکت بزرگ گوگل است.
معمولا لپتاپ های دارای سیستم عامل کروم ارزان قیمت هستند و از امنیت بسیار بالایی برخوردارند اما ضعف آنها کاربرد بسیار محدودشان است.
با اینکه محیط کاربری آن به مانند ویندوز طراحی شده است اما دارای تفاوت های فراوانی است.
سیستم عامل کروم برنامه های اصلی را فقط در مرورگر اجرا میکند و برنامه ها آفلاین آن بسیار محدود و کم است.
در کل این سیستم عامل برای انجام فعالیت های وب گردی و چت و تبادل ایمیل… در حالتی امن و مطمئن است و بیشتر از این ها نباید از آن توقع داشت.
لپتاپ های 2 در1 یا تاشو:
به تازگی لپ تاب هایی با عنوان 2در1 به بازار عرضه شدند که قابلیت این را دارند هم به مانند یک تبلت تا شوند و هم به مانند هر مدل از لپتاپ
حتی شما میتوانید به مانند لپتاپ های قدیمی و حالت زمینی و یا ایستاده آن هارا شکل دهید.
صفحه نمایش:
قبل از خرید لپتاب باید شمانسبت به حمل و نقل آن و روند فعالیتی که در نظر دارید با آن انجام دهید صفحه نمایش خود را انتخاب کنید که بعدا در ادامه به مشکل برنخورید.
اندازه ی صفحه نمایش یک لپتاپ به روی قیمت آن نیز تاثیرگذار است.
صفحه نمایش 11 تا 12 اینچ:
از کوچکترین صفحات نمایش است که دارای نور زیاد و وزن نهایتا 3/5 پوند است.
13 تا 14 اینچ:
این نوع از لپتاپ هم برای حمل و نقل و هم از جهت رابطه کاربری مناسب است و وزنی حدودا تا 4 پوند دارد.
15 اینچ:
اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که زیاد به حمل و نقل لپتاپ احتیاجی نمیبینید این مورد بهترین گزینه برای خرید شماست.
وزن لپتاپ صفحه نمایش 15 اینچی از 4/5 تا 6/5 پوند متغیر است.
17 تا 18 اینچ:
از آنجایی که صفحه نمایش بزرگ این لپ تاپ ها جا به جایی آن ها را مشکل میکند معمولا کاربرانی به سمت خرید این لپ تاپ ها میروند که معمولا از لپ تاب خود به مانند یک کامپیوتر خانگی استفاده میکنند.
در عوض این نوع از لپ تاپ ها هم دارای پردازنده های قوی برای استفاده های بهینه تر و حرفه ای تر هستند.
کیبورد و تاچ پد:
قطعات سخت افزاری
لپتاب ها هم از نظر شرایط قطعات داخلی و سخت افزاری دارای تفاوت های بسیاری هستند که شما باید به تناسب فعالیت و کاربردی که لپتاب برای شما دارد آن را انتخاب کنید.
پردازنده اصلی CPU
پردازنده مغز کامپیوتر و مهم ترین بخش برای فعالیت سیستم است. از آنجا که کار این قطعه پردازش اطلاعات ورودی و خروجی سیستم است انتخاب درست پردازنده بسیار حائز اهمیت است:
Intel core i3/i5: لپتاب هایی که دارای این نوع از پردازنده ها هستند دارای کارایی مناسب و قیمتی پایین هستند. مشابه این پردازنده ها AMD سری A هستند ولی مانند Core i3 ,i5 فراگیر و معمول نیستند.
Intel Core i7: این نوع از پردازنده مناسب برای انتخاب گیمیرهای حرفه ای و ایستگاههای کاری ویژه مناسب است
Intel Celeron/Pentium: اگر لپ تاب دارای این نوع از پردازنده باشد از قدرت پایینی برخوردار است و فقط برای انجام فعالیت های سبک مانند وبگردی و فیلم دیدن و … مناسب است.
به همین علت دارای قیمتی پایین تر و ارزان تر است و به کاربران حرفه ای خرید این نوع لپ تاپ ها پیشنهاد نمیشود.
Intel core m3/m5/m7: این نوع از پردازنده ها با اینکه قدرت پردازش و کارایی بیشتری از Celeron ها دارند اما باز هم در حد Core i3/i5 نخواهند رسید.یکی دیگر از معایب این پردازنده ها تولید گرمای بیش از حد در سیستم است.
کارت حافظه:
شما با توجه و بسته به نیاز خود باید RAM لپ تاپ خود را انتخاب نمایید که از 2G تا 16G متغییر است.
بدیهی است که با افزایش ظرفیت رم ، قیمت هم افزایش پیدا میکند.برای مثال لپ تاپ هایی که دارای کارت حافظه 2G هستند قیمتی زیر 250دلار دارند.
هارددیسک:
اگر شما قصد ندارید که اطلاعات بسیار حجیمی را در لپ تاپ ذخیره کنید بهتر است از هارددیسک SSD استفاده کنید. دلیل آن هم مصرف کم باتری و بالا بردن عملکرد سیستم شماست.
البته این نوع هارددیسک ها نیز دارای انواعی با حجم 1ترابایت هم هستند.
رزولوشن صفحه نمایش:
کیفیت صفحه نمایش یه تعداد پیکسل های آن بستگی دارد. با آنکه وضوح تصویر میتواند برای کاربر بسیار جذاب باشد اما این را در نظر داشته باشید که هرچه رزولوشن یک صفحه نمایش بالاتر باشد میزان مصرف برق آن بسیار افزایش خواهد یافت.
صفحات لمسی:
صفحات لمسی معمولا برای افرادی مناسب است که با استفاده از آن به طراحی میپردازند. اما اگر شما به این صفحات احتیاج چندانی ندارید از خرید این نوع لپتاپ ها صرف نظر کنید، زیرا علاوه بر هزینه ی اولیه ای که متحمل خواهید شد در ادامه نیز مصرف باتری شما به شدت زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
کارت گرافیگ:
کارت گرافیک های بسیار حرفه ای و قوی تر مناسب برای گیمیرهای حرفه ای و یا ادیتورهای سه بعدی و یا فیلم و عکس است.
اگر شما جزء این دسته از کاربران نیستید هزینه ی اضافی متقبل نشوید و به همان کارت گرافیک درنظر گرفته سیستم اکتفا کنید.
درایور های DVD:
در حال حاضر که امکان دانلود همه ی نرم افزارها و برنامه های مورد نیاز یک سیستم فراهم است دیگر نیاز به درایو DVD دیده نمیشود.اما اگر بازهم شما نیاز به آن را احساس نمودید هنوز هم در بازار لپتاپ هایی هستند که دارای درایو DVD باشند و یا جدای از آن میتوانید از یک درایو DVD اکسترنال استفاده کنید.
باتری:
چرخه ی شارژ یک باتری لپتاپ معمولا در حدود 6 ساعت است. و تقریبا با کیفیت ترین مدل از لپ تاپ ها با بهترین باتری ها بعد از کار مداوم بیشتر از 8 ساعت قدرت حفظ باتری را ندارند.
اما اگر هم از کاربرانی هستید که از لپتاپ به عنوان یک سیستم خانگی استفاده میکنید دیگر نیاز به باتری نخواهید داشت و از منبع برق مستقیم استفاده میکنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)