موبایل ویروسی شده و کشتن ویروس گوشی
بدافزار یا Malware که ترجمه ی کلمه انگلیسی آن نرم افزار مخرب میشود را تقریبا همه میشناسیم و کار آن را میدانیم. البته عده ای به صورت عامیانه به بد افزارها لقب ویروس را داده اند و زمانی که گوشی آنها با مشکلات عجیب و غیر طبیعی رخ میدهد و احتمال میدهند که کار بد افزار ها باشد میگویند که دستگاه ویروسی شده.
البته ویروس ها خود یک نوع از بدافزار ها هستند که دارای فعالیتی مخرب و منحصر به فردند که در ادامه به آنها نیز میپردازیم.
همیشه به وجود آمدن مشکلات مختلف در دستگاههای تلفن همراه به علت وجود بد افزار ها نیست اما یکی از احتمالات نیز میباشد.
کار بد افزارها در وهله ی اول مختل کردن ارتباط کاربر با دستگاه تلفن همراه خود و گاهی نیز قطع کردن این ارتباط است.
گروه فنی رایانه کمک در این مطلب به معرفی مهم ترین و فراگیرترین نوع از بدافزار ها و ویروس کشی موبایل میپردازد .
انواع بدافزارها بر روی گوشی موبایل
از کجا بفهیم گوشی ویروسی ؟ موبایل ویروس گرفته چه نشانه هایی دارد؟ و حذف ویروس تز گوشی چگونه ممکن است؟
در ادامه ما انواع ویروس ها، روش تخریب این بدافزارها و نحوه ی ورود به گوشی شما را به صورت کامل شرح میدهیم.
1) ویروس ها Virus: ویروس ها به سرعت و به راحتی تمام در سیستم های تلفن همراه قابل تکثیر و انتشارند تا آنجا که دیگر استفاده کاربر را از دستگاه غیرممکن سازند.
اولین ویروسی که توسط برنامه نویسان ساخته شده به سال 2004 برمیگردد و CabirA نام داشت.
2) کرم ها worm: کرم ها معمولا از طریق شبکه اینترنت به سیستم موبایل شما نفوذ میکنند و همانند ویروس ها میتوانند تکثیر شوند. اگر سیستمی به کرم ها آلوده شود اطلاعات درون سیستم بدون دخالت کاربر حذف و یا اضافه خواهد شد.
3) اسب تروجان Trojan Horse: این بدافزار مانند اسم خود به نرم افزار ها و برنامه های دیگر میچسبد و بدین صورت وارد سیستم موبایل شما میشود.این بد افزار عملکرد سیستم ها را مختل و حتی میتواند به عملیات جاسوسی بپردازد.
4) تبلیغات ناخواسته، Adware: این بد افزار زمانی که در سیستم شما فعال شود به هنگام فعالیت های شما برایتان صفحات تبلیغلاتی مختلفی را نمایش میدهد که این موضوع باعث آزار کاربران خواهد شد.
5) شماره گیر؛ Dialer: این بدافزار جزء هزینه تراش ترین از نوع خود است. وظیفه ی آن شماره گیری و اتصال خودکار کاربر به تلفن های خارج از کشور است که این موضوع باعث به وجود آمدن هزینه های بسیار زیاد و ناخواسته برای قربانی خود میشود.
6) کافر؛ Godless: این بد افزار تا کنون در اندروید های 5.1 به پایین مشاهده شده و تمامی قربانیان آن را این سیستم عامل ها تشکیل داده اند.معمولا در برخی از نرم افزار ها و برنامه های موجود در گوگل پلی وجود دارد و کارآن نصب ناخواسته ی برنامه ها و نرم افزار ها به روی تلفن همراه شماست.
در نسخه های پیشرفته ی بد افزار کافر میتواند از راه دور و تنها با یک فرمان به سیستم ها نفوذ کند.
7) Hummingbad: این بد افزار با ورود شما به یک سایت خاص به سیستم موبایل نفوذ میکند و بعد از نفوذ به روت دستگاه برنامه های مختلفی را در آن نصب میکند همچنین با معرفی شما به سایت های مختلف به راحتی کسب در آمد میکند.
8) Backdoor.AndroidOS: این بد افزار از طریق بلوتوث میتواند به سیستم تلفن همراه شما وارد شود و کار آن فرستادن پیامک ها به شماره های مختلف است و همچنین بدست گرفتن کنسول های بازی علاوه بر آن توانایی دانلود خودکار بدافزارهای دیگر را دارد.این بدافزار را میتوان با نصب آنتی ویروس از ورود آن به موبایل جلوگیری کرد.
9) Ransomware: از پیشرفته ترین بدافزارهای موجود در دنیاست که از طریق اینترنت و دریافت ایمیل های آلوده به سیسم گوشی موبایل وارد میشود با اینکه تعداد گزارشات حمله ی این بدافزار نسبت به دیگر مدل های آن بسیار کم است اما باز هم احتمال درگیر شدن با آن وجود دارد این بدافزار باعث میشود که کنترل کامل گوشی خود را از دست بدهید و تا زمانی که مبلغی را که برای شما عنوان میکنند به حساب مربوطه واریز نکنید کنترل گوشی همراه را به شما واگذار نمیکنند.
البته با بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه میتوانید این بدافزار را از بین ببرید.
راههای مقابله با بدافزار ها تلفن همراه
کشتن ویروس گوشی و حذف ویروس از گوشی راههای مختص به خود را دارد که در ادامه به 3راه حل بسیار کاربردی برای جلوگیری از ورود بدافزار و ویروسکشی گوشی های موبایل خواهیم پرداخت
سریعترین روش برای ویروس کشی گوشی موبایل
1) استفاده از Google Play Protect: شما میتوانید با دانلود این اپلیکیشن که مانند آنتی ویروس عمل میکند از دانلود و نصب بسیاری از نرم افزار های آلوده به بدافزار به روی سیستم تلفن همراه خود جلوگیری کنید.
استفاده از safe mode برای پاک کردن ویروس گوشی موبایل
2) حالت Safe Mode: استفاده از Safe Mode یعنی حذف کردن بدافزارها به صورت دستی و به وسیله خودتان. برای انجام این کار مراحل زیر را انجام دهید:
الف) ابتدا میتوانید گوشی خود را از طریق تنظیمات ریست کنید و بعد از بالا آمدن سیستم عامل گوشی گزینه ی Safe Mode را انتخاب کنید.
ب) گاهی بدافزار اجازه ی استفاده از روش اول را برای ورود به حالت امن نمیدهد.پس این بار دکمه پاور و دکمه ولوم بالا و ولوم پایین را به صورت همزمان فشار دهید.بعد از ریست شدن گوشی و دیدن لوگوی تلفن همراه دکمه پاور را رها کنید.سپس گزینه Safe Mode را انتخاب کنید و از این طریق آن نرم افزاری را که باعث ایجاد مشکل شده است پاک کنید.
ج) گاهی بدافزار اجازه پاک کردن اپلیکیشن خود را از طریق روش دوم نمیدهد. برای این کار شما باید به تنظیمات تلفن همراه خود وارد شوید و در این بخش گزینه ی Security را انتخاب کنید. با ورود به صفحه ی جدید به روی گزینه ی Device Administrator ضربه بزنید.در منوی نمایش داده شده اپلیکیشن آلوده را بیابید به روی آن بزنید و گزینه ی Deactivate را انتخاب کنید. با انجام این کار برنامه آلوده به بدافزار غیرفعال خواهد شد.
همچنین برای یادگیری ترفند های کامپیوتری و تلفن همراه جدید پیج اینستاگرام رایانه کمک و اپارات رایانه کمک را دنبال کنید.
بهترین روش پاک کردن ویروس و بد افزار از روی تلفن همراه
3) بازگشت به حالت کارخانه: در صورتی که با انجام موارد بالا موفق به حذف کردن بدافزار ها و برگرداندن گوشی خود به حالت سابق نشدید در مرحله آخر باید گوشی خود را Reset Factor کنید. این کار را از طریق گزینه ای با همین نام در تنظیمات گوشی انجام دهید.
سخن پایانی
به یاد داشته باشید که رایانه کمک یک شرکت در زمینه حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی است، پس اگر در هر بخش با مشکل یا سوال خاصی روبرو شدید ، کافی است با شماره ای 9099071540 یا 0217129 تماس گرفته و از ما مشاوره تلفنی و اینترنتی رایگان دریافت کنید.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 1 / 5. تعداد امتیازات 1
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)