چاپ اولین قلب سه بعدی
امروزه پژوهشگران قلب سه بعدی ساخته اند که با ویژگی های ایمونولوژیکی ، سلولی ، بیوشیمیایی و آناتومیکی بیمار سازگار است.
پژوهشگران اولین قلب سه بعدی مهندسی شده دارای عروق را با استفاده از سلول ها و بافت ها بیولوژیکی شخص بیمار چاپ کرده اند. با گروه فنی رایانه کمک همراه باشید تا شما را از آخرین خبر های روز جهان مطلع کنند.
تا به امروز دانشمندان که در حوزه زیست شناسی و فناور فعالیت میکنند فقط در چاپ بافت های ساده ی بدون عروق خونی موفق بوده اند.
پروفسور تال دویر در این باره می گوید :
« این نخستین بار است که در جهان کسی در مهندسی و چاپ قلب کامل به همراه سلول ها، عروق ، بطن ها ، فضاهای درون قلب موفق می شود.»
بیماری قلبی جزء عوامل اصلی مرگ و میر میان مردم دنیا می باشد. در حال حاضر پیوند قلب ، تنها درمان برای افرادی است که ناراحتی های قلبی همچون نارسایی قلبی دارند.
با توجه به انکه اهداکننده های قلبی بسیار کم است توسعه رویکرد های جدیدی برای احیای دوباره قلب بیمار لازم و ضروری است .
پروفسور دویر می گوید :
« این قلب از سلول های انسانی و بافت بیولوژیکی خاص بیمار ساخته شده است . در فرایند ما، این مواد مانند جوهر زیستی عمل میکنند؛ یعنی موادی از جنس قند و پروتئین که میتوانند برای چاپ سهبعدی مدل بافتهای پیچیده بهکار روند. قبلا هم افرادی به چاپ سهبعدی قلب روی آوردند؛ اما قلب چاپشدهی آنها حاوی سلول یا عروق خونی نبود. نتایج ما نشاندهندهی قابلیت رویکردمان برای مهندسی بافتهای شخصی و جایگزینی اندامها در آینده است. در این مرحله، قلب سهبعدی ما کوچک و بهاندازهی قلب خرگوش است؛ ولی قلبهای بزرگتر انسانی نیز با همین فناوری تولید میشوند. »
برای این پروژه نمونه ای از بافت چربی بیمار را برداشته و بعد مواد سلولی و غیر سلولی بافت از هم جدا می شوند. این سلول ها به گونه ای طراحی شده اند که به سلول های بنیادی چند توان تبدیل شوند و در همچنین ، ماتریکس خارج سلولی که شبکه ای سه بعدی از ماکروملکول های خارج سلولی مثل کلاژن و گلیکوپروتئین ها است ، به هیدروژن های شخصی تبدیل شده اند که نقش جوهر چاپ را دارند.
سلول ها بعد از اینکه با هیدروژن مخلوط شدند به صورت مفید و کارآمدی به سلول های قلبی یا اندوتلیال تبدیل شدند. در آخر تکه های قلب شخصی و سازگار که قلب کامل بوده ایجاد شده .
با توجه به گفته ی پروفسور دویر، استفاده از بافت بومی خاص بیمار بر ای مهندسی موفقیت آمیز بافت ها و اندام ها ضروری است.
به گفته پروفسور دویر:
« سازگاری زیستی بافت مهندسی شده برای حذف خطر رد پیوندی ضروری است که موفقیت چنین درمان هایی را به خطر می اندازد. در بهترین حالت بافت زیستی باید همان خصوصیات بیوشیمیایی و مکانیکی و توپوگرافی بافت خود بیمار را داشته باشد. در اینجا ما میتوانیم روش ساده ای برای چاپ بافت های قلبی ضخیم و دارای عروق خونی و قابلیت خون یاری را معرفی کنیم که کاملا با خصوصیات ایمونولوژیکی ، سلولی ، بیوشیمیایی و آناتومیکی بیمار هم خوانی داشته باشد .
پژوهشگران امروز در حال برنامه ریزی برروی کشت قلب های چاپ شده در ازمایشگاه و آموزش دادن به آن ها برای داشتن رفتاری مناسب مانند قلب هستند. در ادامه آن ها قصد دارند این قلب های سه بعدی چاپ شده را به مدل های حیوانی نیز پیوند دهند.
طبق نتیجه گیری پروفسور دویر:
« باید قلب های چاپ شده را بیشتر توسعه دهیمو سلول ها باید توانایی پمپاژ را به دست آورند. اکنون آن ها می توانند منقبض شوند اما نیاز داریم آن ها باهم کار کنند. ما امیدواریم بتوانیم کار امی و سودمندی روش خود را ثابت کرده و شاید در 10 سال آینده این چاپگر در بهترین بیمارستان های سرتاسر جهان دیده شود و این کار به طور مرتب در آن جا انجام شود.»
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)