با وجود دنیای جذاب و پرهیجان اینترنت هر کودکی امروزه یک گوشی یا تبلت در دستش داره و سرگرمش هست واقعیت اینکه که کودکان امروز رو نمیشه با عروسک و اسباب بازی سرگرم کرد بلکه هیجان بازی های گوشی برای شان خوشایندتر هستش اما این اتفاق تا وقتی که به کودکان لطمه وارد نکنه و مانع پیشرفت شان در امور درسی و تهدید برای سلامتی نشود می تواند قابل قبول باشد. برای همین موضوع مهم والدین لازم است این مساله را مدیریت کنند. خوشبختانه ابزار کنترل والدین برای مدیریت زمان استفاده از تبلت و گوشی تا حدی نگرانی والدین را برطرف کرده تا بتوانند میزان استفاده اینترنت و گوشی را کنترل کنند. اکنون اگر شما هم احساس می کنید فرزندتان زمان زیادی به بازی اختصاص می دهد و به دنبال این هستید که چگونه استفاده از گوشی را محدود کنیم مطالعه این مقاله رو از دست ندهید و تا انتها همراهمون باشید تا راهکار محدودیت استفاده از گوشی را شرح بررسی کنیم
چگونه استفاده از گوشی را محدود کنیم؟
با پيشرفت تكنولوژي استفاده از گوشي هاي اندرويد و برنامه هاي آن روز به روز بيشتر مي شود. به طوري كه در بعضي مواقع براي انجام كار هاي روزانه نيز از گوشي های اندرويدي كمك مي گيريم. گوشي هاي اندرويدي و تبلت را تقريبا مي توان دست هركسي از كودك تا بزرگسال ديد.
اما همانطور كه مي دانيم استفاده بيش از حد از گوشي هاي اندرويدي مطلوب و خوشايند نيست چرا كه علاوه بر آسيب بر سلامت جسم و روحي مي تواند مانعي باشد تا نتوانيم به ديگر كارهاي روزمره برسيم و ساعات زيادي را در آن وقت بگذرانيم.
لذا در اين مواقع راهكار هايي پيشنهاد مي شود كه يكي از آن اعمال محدوديت در استفاده از گوشي اندرويدي و استفاده از ابزار کنترل والدین برای مدیریت زمان استفاده از تبلت خود و كودكان مان مي باشد. تا دسترسي را محدود كنيم و در مديريت استفاده از آن حرفه اي تر عمل كنيم. در مقاله کنترل فعالیت اینترنتی چند برنامه معرفی کردیم که استفاده از اینترنت فرزندان را با کمک چند برنامه مدیریت کنید. در اين مقاله تصميم داريم روش هاي ايجاد محدوديت از گوشي هاي اندرويدي را بررسي كنيم. پس تا انتهاي مقاله با ما همراه باشيد.
ايجاد محدوديت در گوشي هاي اندرويدي از طريق قفل ساعتي
يكي از معضلاتي كه گوشي هاي اندرويدي و استفاده بيش از آن به ارمغان آورده است توجه بيش از حد كودكان به آن ها و استفاده روزمره بيش از حد مي باشد. كه قطعا به سلامت جسمي و روحي كودكان آسيب وارد مي كند. در نتيجه ايجاد محدوديت استفاده از گوشي اندرويد مي تواند راهكار خوبي براي كنترل كودكان در استفاده از گوشي باشد و ميزان فعاليت شان را كاهش دهد.
يكي از برنامه هاي ايجاد محدوديت برنامه قفل ساعتي تحت عنوان Google family مي باشد. براي اينكه بتوانيم از اين برنامه استفاده كنيم؛ مي توانيم از طريق اكانت گوگلي كه به برنامه Google family لينك شده است.
وارد گوشي اندرويد مي شويم و با استفاده از اين برنامه محدوديت ايجاد مي كنيم. زماني كه قرار است تلفن همراه قفل شود اعلاني در صفحه گوشي دريافت مي كنيم. و در ادامه اگر خود ما يا كودك بخواهد وارد صفحه گوشي شود
ديگر هيچ اعلاني قابل مشاهده نخواهد بود و امكان استفاده از برنامه ها نخواهد بود و البته برنامه هايي كه در قسمت Always allowed apps قرار دارند؛ حتي هنگام اعمال محدوديت نيز قابل استفاده هستند. امكان پاسخگويي به تماس ها و تماس گرفتن نيز بعد از عمال محدوديت وجود ندارد و فقط مي توان از قسمت Emergency استفاده كرد.
در ادامه به آموزش مرحله به مرحله استفاده از برنامه Google family مي پردزايم. براي استفاده از اپليكيشن Google family وارد برنامه مي شويم. و دستگاه خود را انتخاب مي كينم. سپس از پايين صفحه روي Set up ضربه مي زنيم.
حتما مطالعه کنید: اگر گوشی اپل دارید هیچ مشکلی نیست! چون دقیقا میشه همین محدودیت رو داخل گوشی های آیفون هم پیاده کرد. برای این کارهمراه من در مطلب ” آموزش ایجاد محدودیت استفاده از گوشی آیفون” باشید
در صفحه اي كه باز مي شود وارد سربرگ Daily limit مي شويم. و روز هايي كه قصد اعمال محدوديت را داريم انتخاب مي كنيم و ساعت آن را به زمان دلخواه تنظيم مي كنيم.
در مرحله بعدي وارد سر برگ Bedtime مي شويم و حالت Scheduled را فعال مي كنيم. سپس بازه زماني براي استفاده از گوشي اندرويدي را مشخص مي كنيم و در نهايت تنظيمات را ذخيره مي كنيم.
با استفاده از نرم افزار Google family link اقدامات ديگري جهت كنترل و مديريت استفاده از گوشي اندرويدي وجود دارد. به خصوص براي كودكان كه در استفاده از گوشي اندرويدي و بازي هاي آن محدوديتي براي خود نمي بينند. براي اين منظور وارد منوي Settings مي شويم.
سپس گزينه Digital Wellbeing & parental controls را پيدا مي كنيم و سپس بر روي آن تپ مي كنيم. اگر براي كودك خود اعمال محدوديت مي كنيم براي ويرايش تنظيمات اين قسمت از گزينه Parent Access Code استفاده مي كنيم. از اين طريق مي توانيم زمان خاصي را براي استفاده از هر برنامه تعيين كنيم. و مراحل زير را انجام مي دهيم.
- وارد نرم افزار Google family link مي شويم و تلفن همراه خود را انتخاب مي كنيم.
- وارد قسمت App activity مي شويم و بر روي گزينه Set limits لمس مي كنيم.
- سپس برنامه اي كه قصد ايجاد محدوديت در استفاده از آن را داريم از ليست موجود پيدا مي كنيم و بر روي آيكون ساعت شني كه در كنار آن وجود دارد تپ مي نماييم.
- سپس از قسمت Set limits مي توانيم زمان روزانه را تعيين كنيم. و در آخر براي ذخيره تغييرات اعمال شده روي set ضربه مي زنيم.
- همچنين در قسمت App activityنيز مي توانيم استثناهايي ايجاد كنيم كه استفاده از آن ها محدوديتي ندارد. براي اين منظور در قسمت App activity بر روي گزينه more تپ نماييم و سپس برنامه مدنظر خود را بيابيم و بر روي آيكون ساعت شني در كنار آن ضربه بزنيم.
- از منويي كه باز مي شود گزينه Always allow را انتخاب مي كنيم. و يكي از گزينه هاي Always، Always، No limit ، Block را انتخاب مي كنيم.
- توجه شود برنامه هايي كه روي حالت Always allow تنظيم شده اند در قسمت Time limit قابل مشاهده نيستند. و اين برنامه از بعد از زمان Bedtime قابل دسترسي مي باشد.
مطلب جدید: برای پیشگیری از سیاه شدن صفحه گوشی سامسونگ خود پیشنهاد میکنیم مطلب: سیاه شدن صفحه گوشی سامسونگ را مطالعه کنید.
اپلیکیشن محدودیت استفاده از گوشی
برنامه هاي ديگري نيز وجود دارد كه جهت اعمال محدوديت در استفاده از گوشي هاي اندرويدي كاربردي مي باشند. كه در ادامه مقاله به معرفي آن ها مي پردازيم.
مطلب جدید: دوست داری با نحوه تغییر زبان واتساپ در اندروید و آیفون آشنا بشی؟
اپلیکیشن Digital Wellbeing
برنامه Digital Wellbeing يا سلامت ديجيتال قابليت مديريت زمان در گوشي هاي گوگل مي باشد. اين برنامه در گوشي هاي اندرويدي 9 و نسخه هاي بالاتر قابل استفاده مي باشد. كافي است اين برنامه را دانلود و نصب كنيم.
اين برنامه مدت زمان استفاده از گوشي را تبلت اندرويد را به ما خواهد گفت اينكه تاكنون گوشي خود را چندين بار دست گرفته ايم monitor – زیر نظر گرفتن و چه مدت زماني براي استفاده از يك برنامه مشخص گذرانده ايم و اينكه امروز چند نوبت اعلان دريافت كرده ايم. notification – اعلان
براي استفاده از اين اپليكيشن لازم است مراحل زير را انجام دهيم.
- ابتدا به قسمت تنظيمات Settings در گوشي اندرويد مي رويم.
- در قسمت تنظيمات گزينه Digital Wellbeing and Parental Controls يا سلامت ديجيتال و كنترل والدين را انتخاب مي كنيم.
- در قسمت داشبورد گزينه Digital Wellbeing and Parental Controls برنامه هاي شخصي ما ظاهر مي شود و روبروي برنامه ها آيكون ساعت شني وجود دارد كه آيكون ساعت شني را براي برنامه مدنظر را انتخاب مي كنيم.
- در پنجره بالا آمده زمان دلخواه براي محدود سازي برنامه را تعيين مي كنيم و سپس دكمه 0k را انتخاب مي كنيم.
- پس از اين تنظيمات هنگامي كه زمان استفاده از برنامه به محدوده تعيين شده برسد برنامه متوقف مي شود و آيكون آن در Home Screen خاكستري مي شود. و هيچ گونه پيغاني از برنامه دريافت نخواهيم كرد.
- روز بعد برنامه timer ريست مي شود و قفل برنامه باز مي شود. با رفتن به تنظيمات Digital Wellbeing مي توانيم مدت استفاده از برنامه ها را كم و زياد كنيم.
پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با ابزار کنترل والدین برای مدیریت زمان استفاده از تبلت و گوشی
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با چگونه استفاده از گوشی را محدود کنیم پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
چگونه برای برنامه ها محدودیت زمانی بگذاریم؟
شما می توانید از نرم افزارهای محدود کننده استفاده از گوشی اندروید استفاده کنید. برنامه Qustodio و برنامه Parental Control دو نمونه از برنامه هایی هستند که برای ردیابی و کنترل تلفن و استفاده کودکان از برنامه ها را هنگام کار باگوشی اطلاع می دهد
نرم افزار کنترل والدین رایگان چی معرفی میکنید؟
ابزارهای رایگان بسیاری برای اعمال محدودیت استفاده از گوشی وجود دارد که در زیر تعدادی از ان ها را معرفی میکنیم:
کنترل والدین Qustodio
کنترل والدین خانواده نورتون
Kaspersky SafeKids
کنترل والدین ESET
SecureTeen کنترل والدین
کنترل والدین MMGuardian
برنامه کنترل والدین Net Nanny
برنامه کنترل والدین Norton Family
برای تنظیمات مدیریت دسترسی اندروید به کدام قسمت گوشی بروم؟
- وارد بخش تنظیمات شده و سپس Apps & notifications را باز کنید.
- در این صفحه برنامه ای که می خواهید دسترسی های آن را کنترل کنید را پیدا کرده و باز کنید.
- گزینهی Permissions را انتخاب کنید.
- در این قسمت می توانید تمام دسترسی های برنامه اندروید مورد نظر را مشاهده کنید و برای تغییر دسترسی تنها کافی است آن را لمس کنید.
- سپس دسترسی های اندروید که لزومی ندارد را غیر فعال کنید
سخن پاياني
اگر چه استفاده از گوشي هاي اندرويدي امروزه بسيار پر رونق شده است و تقريبا امري جدايي ناپذير از زندگي روزمره مي باشند. متاسفانه كودكان را نيز بسيار درگير كرده است. استفاده بيش از حد از برنامه هاي گوشي هاي اندرويدي مشكلاتي را براي سلامتي كودكان با خود به همراه داشته است چرا كه در استفاده از گوشي هاي خود هيچ گونه محدوديتي قائل نمي شوند.
لذا براي كنترل و مديريت آن ها برنامه هايي طراحي و وارد بازار شده اند كه كمك شاياني براي ايجاد محدوديت در استفاده از گوشي هاي اندرويدي كرده اند. در اين مقاله به شرح انواع برنامه محدودیت استفاده از گوشی و چگونگي استفاده از آن ها پرداختيم. بهتر است براي استفاده بيش از حد از گوشي هاي اندرويدي اراده قاطعي داشته باشيم تا دچار آسيب هاي جدي نشويم. اميدواريم اين مقاله براي شما مفيد بوده باشد شما مي توانيد در صورت داشتن هرگونه سوالي در رابطه با مقاله ايجاد محدوديت براي استفاده از گوشي هاي اندرويدي با كارشناسان ما در رايانه كمك ا زطریق شماره تلفن های 9099071540 یا 0217129 تماس حاصل فرماييد.
📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.