وب سرویس چیست
گروه فنی رایانه کمک در این مطلب قصد دارد شما را با موضوع وب سرویس آشنا کند. همراه ما باشید تا این مطلب را به خوبی فرا بگیرید.
وب سرویس (Web Service) :
وب سرویس، نوعی رابط برنامه نویسی می باشد که بر پایه وب پیاده سازی می شود. وب سرویس ها بر اساس استفاده از پروتکل های استانداردی نظیر http، توابع و قابلیت های مختلفی را در اختیار ما قرار می دهند تا به تبادل اطلاعات در بین سیستم های مختلف بپردازیم. در حقیقت، وب سرویس ها، ارتباط بین نرم افزار با نرم افزار و نرم افزار با Client را فراهم می کند.
وب سرویس شبیه به پلی جهت تبادل اطلاعات بین نرم افزار های متفاوت که به وسیله سازمان W3C توسعه یافته، عمل می کند. در نتیجه وب سرویس ها بدون پیش نیازی ویژه و بدون هیچ گونه وابستگی، می توانند بر روی زبان های برنامه نویسی و سیستم عامل های متفاوت، دارای عملکرد یکسانی باشند.
به طور کلی می توان قابلیت ها و ویژگی های زیر را برای وب سرویس ها برشمارد:
- عدم وابستگی به زبان های برنامه نویسی
- عدم وابستگی به سیستم عامل
- برقراری ارتباط ساده میان نرم افزار با Client
- برقراری ارتباط ساده میان قسمت های مختلف نرم افزارهای متفاوت
- عرضه کردن سرویس های تحت وب بر روی سایر پلتفرم ها
نشانه های هک شدن وردپرس
استانداردهای مورد استفاده در وب سرویس ها :
از اهداف اصلی وب سرویس ها می توان به برقراری و ایجاد راه ارتباطی بین سرور و کلاینت بر اساس استانداردهای مشخص اشاره نمود. برای ایجاد عملکردی یکسان در سیستم عامل های متفاوت، وب سرویس ها باید از این استانداردها تبعیت کنند.
وب سرویس ها از پروتکل ها و قوانین استاندارد پرکاربردی در وب استفاده می کنند که این پروتکل ها عبارتند از:
(XML (eXtensible Markup Language : زبان XML نوعی زبان نشانه گذاری قابل گسترش می باشد. از این زبان به عنوان انتقال اطلاعات به صورت متن در میان وب سرویس ها استفاده می گردد.
(SOAP (Simple Object Access Protocol : جهت انتقال اطلاعات بین وب سرویس ها از این روش استفاده می شود که از استانداردهای زیادی تبعیت می کند. پروتکل SOAP به منظور انتقال اطلاعات با سطح امنیتی بالا بسیار مناسب می باشد و کاملا قابل اعتماد می باشد. پیاده سازی وب سرویس هایی که بر پایه پروتکل های SOAP هستند، از پیچیدگی بیشتری برخوردار می باشند و استفاده از این پروتکل در سرویس های توزیع شده، کاربرد بیشتری دارد.
(WSDL (Web Service Description Language : جهت استانداردسازی ارتباط بین وب سرویس ها ایجاد و توسعه داده شد. تمام وب سرویس هایی که از این استاندارد استفاده می کنند، یک فایل XML دارند که طرز کار آن ها را توضیح داده است. همچنین این استاندارد مشخص کننده روش ارتباط میان وب سرویس و Client می باشد.
(UDDI (Universal Description, Discovery and Integration : با استفاده از این سرویس، امکان معرفی و ثبت وب سرویس ها برای شرکت ها و برنامه نویسان فراهم گردیده است. این پروتکل، در حقیقت یک فایل XML ای می باشد که وب سرویس ها جهت اتصال به یکدیگر توسط آن، تعیین مکان می شوند.
به عبارت دیگر استاندارد UDDI فهرستی از نوع و نحوه دسترسی وب سرویس ها را مشخص می کند.
معماری های وب سرویس ها :
فوت و فن های پر کاربرد رایانه و تلفن همراه
جهت درک بهتر طرز کار یک وب سرویس فرض کنید که شما یک واحد نرم افزاری در نقطه X در اختیار دارید. اگر تمام افراد و قسمت های نرم افزاری که در نقطه X وجود ندارند، بخواهند که از خدماتی که آن قسمت نرم افزاری در نقطه X عرضه می کند، استفاده کنند ، باید حتما از وب سرویس ها استفاده کنند. در نتیجه باید رابطی امکان استفاده از خدمات ارائه شده در آن نقطه (نقطه X) را برای نقاط دیگر فراهم کند. داده ها و اطلاعاتی که به وسیله وب سرویس ها در میان نرم افزارهای مختلف رد و بدل می شوند، به صورت فایل و اکثرا بر پایه یکی از دو استاندارد XML و JSON انتقال داده می شوند.
در عصر حاضر کسب و کارهای مبتنی بر وب جهت ارائه خدمات و تعامل بیشتر با مشتریان و کاربران خود، رو به سمت نرم افزار های مبتنی بر وب سرویس ها روی آورده اند. از جمله کسب و کارهایی که بر پایه خدماتی هستند که بر اساس وب سرویس ها پیاده سازی شده اند، می توان به نمونه هایی از قبیل رزرو بلیط قطار، خدمات بانکی و اطلاعات هواشناسی و غیره اشاره نمود.
در پایان امیدواریم مطلب وب سرویس ها برای شما مفید و سودمند بوده باشد.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)