گوریلا گلس چیست و نسخههای آن چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
گوریلا گلس نام فناوری است که باعث مقاومت شیشه در برابر خط و خش و ضربات بیشتر میشود.
امروزه به دلیل این که بیشتر کاربران دلیل استفاده از فناوری در گوشیهای هوشمند و تبلتهای خود با گوریلا گلس آشنایی دارند. جالب است بدانید این فناوری در دستگاه ها و جاهای دیگر قابل استفاده می باشد.
گوریلا گلس چیست؟
گوریلا گلس توسط کمپانی کورنینگ توسعه شده است. این فناوری ازمادهای به نام آلومینیوسیلیکات قلیایی ساخته شده است. این ماده با پیوند آلومینیوم، اکسیژن و سیلیکون به وجود آمده است. آلومینیوسیلیکات قلیایی ماده نیست که شما بتوانید در همه جای طبیعت پیدا کنید. شرکت فرایند ساخت این ماده را از اواسط سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و هدف آن از طراحی این ماده این بود که در برابر خط و خراش و آسیب دیدگی مقاوم باشد و همچنین وزن و ضخامت کمی (۰.۴ میلیمتر) داشته باشد.
به این نکته توجه کنید که گوریلا گلس اولین فناوری پیشرفته نیست که در این قسمت توسعه داده شده است. این فناوری در قبل به نام کمکور (Chemcor)
شناخته میشد. کمپانی کورنینگ قبل از گوریلا گلس، شیشه های مقاوم گوناگونی را تولید کرده بود، که در بعضی از لوازم خانگی، خودروها، هوا، فضا، دستگاه های چشم پزشکی و برنامه های کاربردی دارویی از آنها استفاده میکردند. بنابراین میتوانیم بگوییم که شرکت کورنینگ با فعالیت کردن در زمینه گوشی های هوشمند که از سال ۲۰۱۰ آغاز کرد، توانست به موفقیت بالایی دست پیدا کند.
همانطور که میدانید این فناوری باعث جلوگیری از شکستن شیشه می شود و حتی با وارد کردن ضربات چکش هم نمیتوانید این نوع شیشه را بشکنید. اما باید بدانید که گوریلا گلس باعث نشکن شدن گوشی هوشمند یا تبلت های شما نمیشود. مقاومت در گوریلا گلس، بستگی به نوع نسخه این فناوری و یکسری فاکتور دیگر مانند ضخامت دارد. بهتر است در مورد این تکنولوژی به این صورت فکر کنید که از صفحه نمایشگر گوشی هوشمند یا تبلت تان در برابر خط و خش عمیق محافظت میکند. همراه شرکت رایانه کمک آنلاین باشید تا در ادامه این مطلب در مورد تفاوت های اصلی بین نسخه های مختلف گوریلا گلس صحبت میکنیم.
گوریلا گلس نسخه 1
در بین سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ اولین نسخه گوریلا گلس آماده شد. اما اتفاقی که باعث شد نمایانگر واقعی و بزرگ این تکنولوژی باشد، استفاده کردن آن روی گوشی های آیفون بود. شرکت اپل اولین نسخه گوشی خود را در سال ۲۰۰۷ معرفی نمود. زمانی که اولین گوشی آیفون در شرکت اپل معرفی میشد از این تکنولوژی گوریلا گلس استفاده کردند در این محصول باعث شد ضخامت نمایشگر گوشی به یک و نیم میلیمتر برسد.
گوشی آیفون تنها گوشی نبود که از این تکنولوژی گوریلا گلس بهره گرفته باشد. شرکت کمپانی کورنینگ همچنین موفق شد اولین نسل از تکنولوژی خود را در حدود ۲۵۰ دستگاه های گوناگون ارائه دهد.
صفحه نمایش اولین گوشی آیفون با یک لایه چربی گریز پوشانده شده تا توسط آن اثر انگشت و بلکه در سطح صفحه نمایش به حداقل برسد .
گوریلا گلس نسخه ۲
در سال ۲۰۱۲ کمپانی کورنینگ نسخه دوم تکنولوژی گوریلا گلس را در نمایشگاه CES معرفی کرد. مقاومت نسخه دوم این تکنولوژی در حد نسل قبل بود با این تفاوت که ضخامت لایه گوریلا گلس کاهش یافته بود. ضخامت نسخه دوم ۲۰ درصد نسبت به نسخه اول کمتر است.
کمپانی کورنینگ در یک تست آزمایشگاهی روی لایه ی گوریلا گلس 2 فشاری را در حد ۵۰ کیلوگرم قرار داد و نتیجه در این فناوری هیچ خط و خش و شکستگی ایجاد نشد. همچنین در صفحه نمایش دو گوشی هوشمند گوگل نکسوس ۴ و گلکسی اس 3 سامسونگ از این فناوری گوریلا گلاس ۲ استفاده کرده بود. گوریلا گلس۲ را در همان سال بیشتر از ۶۰۰ میلیون دستگاه استفاده کردند. به دلیل باریک شدن گوریلا گلس 2 نسبت به نسخه قبلی تولیدکنندگان مختلفی برای اینکه بتوانند مدلهای باریکتر و سبکتر از گوشیهای هوشمند خود را به مرحله تولید برساند از این تکنولوژی استفاده میکنند.
گوریلا گلس ۳
همانطور که نسخه قبلی را برای شما بیان کردیم در نسخه دوم گوریلا گلس بیشتر تمرکز روی کاهش ضخامت و مقاومت آن بود. باید بگم که در نسل سوم این تکنولوژی، مقاومت این شیشه در برابر صدمات نسبت به نسل قبلی بیشتر شد . در نسخه سوم گوریلا گلس، تکنولوژی جدیدی مرسوم به (مقاومت محلی) در برابر آسیب یا به اختصار NDRمعرفی شد که به شیشه اجازه می دهد که در برابر خط و خش های عمیق تر مقاوم باشد.
کمپانی کورنینگ بیان کرد که نسل سوم گوریلا گلس میتواند تا 35 درصد از اعمال خط و خش روی صفحه نمایشگر ها را جلوگیری کند.
کمپانی کورنینگ در نسل سوم گوریلا گلس تصمیم داشت مقاومت این فناوری را نسبت به نسخه قبلی افزایش دهد. برای بدست آوردن این هدف باعث شد یک فرآیند تولید جدید برای کمپانی کورنینگ ممکن شود. نسخه سوم گوریلا گلس در جریان برگزاری رویداد CES در سال 2013 رسماً معرفی شد و بعد از آن در صفحه نمایشگرهای گوشی های هوشمند مانند گلکسی اس ۴ سامسونگ، موتو جی موتورولا و موتو ایکس موتورولا از این نسخه از فناوری استفاده کردند و مورد بحث قرار گرفت.
گوریلا گلس نسخه ۴
در سال ۲۰۱۴ کمپانی کورنینگ نسل جدید گوریلا گلس را با تغییرات جسورانه معرفی نمود. یک نظر سنجی برگزار کرد زمانی که نتیجه این نظرسنجی معلوم شد مشاهده کردیم ۷۰ درصد از آسیبهایی که به صفحه نمایشگر گوشی های هوشمند وارد میشود از طریق سقوط دستگاه ها اتفاق میافتد. در این صورت شرکت کورنینگ تصمیم گرفت برای تقویت شیشه های خود سرمایه گذاری را آغاز نماید. بنابراین نسخه چهارم گوریلا گلس با توجه بر این تصمیم توسعه داده شد که در برابر سقوط مقاوم باشد.
تحقیقات و آزمایش هایی که انجام شد، نسل ۴ تکنولوژی گوریلا گلس نسبت به نسل قبلی در برابر مقاومت دو برابر شد. گوشی هوشمند گلکسی نوت 5 سامسونگ و ایسوس آیفون 2 لیزر از جمله دستگاه های بودند که از فناوری گوریلا گلس چهارم استفاده کردند.
گوریلا گلس نسخه ۵
کمپانی در نسل پنجم تکنولوژی گوریلا گلس، تمرکز بیشتری را روی مقاومت در برابر سقوط اعمال کرد. در واقع نسخه پنجم گوریلا گلس نسبت به نسخه قبلی در برابر صدمات مختلف تا ۴ برابر عملکرد بهتری را ارائه داده است. کمپانی کورنینگ اعلام کرد بر اساس تست های آزمایشگاهی که انجام شد نسخه پنجم تکنولوژی گوریلا گلس در برابر سقوط از ارتفاع ۱.۶ متری کاملا مقاوم می باشد. همچنین افزود که این فناوری می تواند تا ۸۰ درصد از مواقع در سقوط از ارتفاع یک متری روی سطوح بسیار سخت و شکسته شدن نمایشگر جلوگیری نماید.
گوریلا گلس نسخه 6
گوریلا گلس نسخه 6نه تنها در برابر سقوط از ارتفاع های بالاتر نسبت به گوریلا گلس ۵ مقاومت میکند، بلکه در برابر سقوط های مکرر هم نیز از خود مقاومت میکند. طبق گزارش هایی که اخیرا انجام دادیم مردم به طور تقریبی در سال ۷ مرتبه گوشی هوشمند خود را روی زمین میندازن و قسمت عمده ی این چنین سقوط ها از ارتفاع یک متری رخ می دهد. ما گوریلا گلس ۶ را روی یک دستگاه تست کردیم و آن دستگاه را به صورت مکرر رها نمودیم این پنل جدید در ۱۵ بار از این تست های سقوط، جان سالم به در برد.به همین دلیل این عدد، دو برابر ماندگاری گوریلا گلس ۵ به حساب می آید. در حالی که اغلب پنلهای شیشهای شرکتهای رقیب بعد از سقوط اول میشکنند .
پنل های شیشه های گوریلا گلس، قبل از مرحله تجاری سازی ونصب شدن روی گوشیهای هوشمند، آزمون های زیادی را طی می کنند. این تکنولوژی با هزاران ترکیب شیشه ای آغاز میشود و برای اینکه مدل سازی واقعی را کاهش دهند از مدل سازی های کامپیوتری استفاده می کنند.
کمپانی کورنینگ در گزارشی بیان کرد: ما در اصل برای بهبود هر نسل از گوریلا گلس نسبت به نسل قبلی تلاش میکنیم سالانه هزاران قطعه از گوگل گلس را مورد آزمایش قرار می دهیم تست همه از مراحل آزمایش های اصلی ما به شمار می رود در حقیقت ما سعی داریم که علت شکستن شیشه را متوجه بشیم و سپس به دنبال یک نوآوری جدید باشیم تا بتوانیم توسط آن شیشه بهتری را برای نسل بعدی توسعه دهیم.
همچنین بیان کرد : از زمان آغاز بهکار کورنینگ در سال ۲۰۰۷ تاکنون، پنلهای شیشهای Gorilla Glass روی ۶ میلیارد دستگاه در سراسر دنیا نصب شدهاند. گوریلا گلس ۶ تا پایان سال جاری میلادی، در دستگاههای تجاری بهکار گرفته خواهد شد.
گوشی هوشمند من از گوریلا گلس گرفت بهره میبرد
در قدیم طبق این که گوشیهای هوشمند در چه مناطقی از جهان عرضه میشوند، تغییراتی بر روی آنها اعمال می شد. تولید کنندگان بسیاری از نسخه های مختلف این تکنولوژی گوریلا گلس در تولید محصولات خود استفاده میکردند و بعضی دیگر از شرکت ها مانند شرکت سونی، فناوری متخص به خود را در این زمینه توسعه داده است. دراگون تِیل (Dragontail) یک تکنولوژی مانند گوریلا گلس میباشد که به صورت بسیار گسترده توسط کمپانی های چینی مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر این، حالا نمایشگرهایی وجود دارند که در تولید آنها از ترکیب آلومینیوم و کریستال یاقوت کبود بهره گرفته اند.
در وب سایت کمپانی کورنینگ یک قسمت مخصوص برای کاربران خود قرار داده است که شما می توانید توسط آن و نام تولید کننده گوشی هوشمند خود را انتخاب نمایید و بررسی کنید که آیا گوشی شما مجهز به گوریلا گلس میباشد یا خیر؟
در این قسمت از وبسایت کمپانی کورنینگ شما می توانید پی ببرید که چه دستگاه هایی از چه نسخه ای تکنولوژی گوریلا گلس بهره گرفتند. در قدیم یک امری رایج و طبیعی وجود داشت که شرکت های مختلف برای این که قیمت نهایی محصولات خود در بازارهای در حال توسعه افزایش پیدا نکند، از این تکنولوژی در تولید محصولات خود استفاده نکنند. امروزه اقدام کمتر در بین شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند دیده میشود. شما میتوانید توسط این لینک به وب سایت کورنینگ مراجعه نمایید.
سخن آخر
در این مطلب به شما در گوریلا گلس چیست و نسخههای آن چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ صحبت کردیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. و شرکت خدمات کامپیوتری آنلاین رایانه کمک در تلاش بوده همیشه اطلاعات شما کاربران را ارتقاء دهد برای اطلاعات بیشتر به سایت آپارات و پیج اینستاگرام ما مراجعه نمایید.