هاست استریمینگ چیست؟
به طور کلی مدیا استریمینگ (Media Streaming) یا استریم داده هایی هستند که به صورت تدریجی منتقل می شوند به زبان ساده تر با کمک استریمینگ می توان فایل های چند رسانه ای یا مولتی مدیا multi-media از قبیل تصویر، صدا و ویدیو را در بستر اینترنت به صورت لحظه ای مشاهده کرد، بدون اینکه نیازی به دانلود تمام فایل باشد.
اگر شما قصد مشاهده ی یک ویدئوی معمولی را داشته باشید ابتدا باید تمامی فایل مربوطه به صورت کامل بارگزاری شده و بعد از آن نمایش داده شود، اما با استفاده از قابلیت ویدیو استریمینگ شما می توانید قبل از دانلود فایل به صورت کامل از آن استفاده و ویدیو را مشاهده نمایید.
مزایای ویدیو استریمینگ
در این قابلیت داده ها به شکل مداوم از سرور به سیستم کاربر منتقل می شود، و امکان نمایش قسمت های منتقل شده در حین انتقال فراهم می شود.
از جمله مزیت های ویدیو استریمینگ این است که دیتا از جایی که تمایل دارید و در لحظه به شما ارائه می شود، همانند تماشای فایل هایی در یوتیوب و آپارات و یا حتی لایو و igtv اینستاگرام همان
طور که می دانید پیش از این برای استفاده از محتواهای مختلف صوتی و تصویری باید فایل ها به صورت کامل دانلود می شد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و قابلیت استریمینگ دیگر نیازی به دانلود کامل برای مصرف محتوا نخواهد بود.
معایب ویدیو استریمینگ چیست؟
در کنار تمام مزیت هایی که سرویس استریمینگ در اختیار کاربران قرار می دهد اما معایبی نیز به همراه دارد، که از مهم ترین آن ها نیاز به اینترنت با سرعت بالا و پهنای باند کافی می باشد در صورتی که سرعت اینترنت به حد کافی نباشد، مشاهده ی محتوا با قطع شدن همراه خواهد بود.
استریمینگ با دانلود چه تفاوتی دارد؟
استریمینگ با دانلود محتوا متفاوت می باشد در دانلود مستقیم باید محتوای مورد نظر در حافظه ی داخلی دستگاه ذخیره شود و تنها زمانی قادر به استفاده از آن خواهید بود که عملیات دانلود به اتمام برسد اما در استریمینگ محتوای مورد نظر به شکل موقتی دانلود شده و بعد از نمایش برای شما از بین خواهد رفت از جمله مزیت های این روش می توان به پر نشدن حافظه ی داخلی دستگاه اشاره کرد.
انواع استریمینگ
معمولا استریم به 2 صورت ذیل انجام می شود:
- پخش زنده یا لایو استریم
- پخش محتوا به شکل مقطعی یا دائمی
در حالت اول محتوای مربوطه به صورت زنده و به شکل آنلاین در اختیار کاربران قرار می گیرد از جمله لایو استریم های رایج می توان به وبینارها، کلاس های آموزشی، برگزاری جلسات، گیم استریم، شبکه های ورزشی، برگزاری کنفرانس و… اشاره کرد.
اما در روش دوم محتوای مربوطه بر روی سروری معتبر به صورت شخصی یا عمومی قرار گرفته و قابل استفاده برای دیگر افراد می باشد از جمله سایت های معتبر در این زمینه می توان به آپارات و Youtube اشاره کرد.
محتوا در لایو استریم چگونه ارائه می شود؟
استریمینگ با کمک نرم افزار ارائه می شود یا نرم افزارهای عمومی و یا تخصصی.
نرم افزارهای عمومی: نرم افزارهایی هستند با سرور قوی که از جمله پرکاربردترین آن های می توان به Facebook Live، لایو اینستاگرام، Twitch و Youtube Live اشاره کرد البته نرم افزارهایی مانند لنز که مخصوص محتوای ورزشی هستند و آپارات نیز از جمله سرویس های ایرانی می باشند.
پیشنهاد میکنم مطلب “مشکل روشن نشدن چراغ اینترنت مودم” مطالعه کنید.
نرم افزارهای تخصصی: از جمله معروف ترین نرم افزارهای تخصصی می توان به Adobe Connect اشاره کرد که برای ارتباط با دیگران به خصوص در کلاس های آنلاین، برگزاری وبینارها و کنفرانس ها استفاده می شود.
هاست استریمینگ
برای استفاده از سرویس استریمینگ باید از هاست و یا سروری استفاده شود که از قابلیت استریمینگ پشتیبانی می کند، معمولا هاست دانلود، هاست استریمینگ و یا CDN استریمینگ مناسب این کار می باشند. البته برخی از هاست ها برای استریمینگ ترافیک رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند
امروزه بسیاری از افراد تمایل به تماشای فیلم و محتوای ویدیویی در پلتفرم های مختلف دارند، استریم یا ویدیو استریمینگ، CDN ویدیویی بوده که از آن برای پخش زنده استفاده می شود، به طوری که فضایی تحت عنوان هاست دانلود در اختیار کاربران قرار داده می شود تا بتوانند محتوای خود را در آن ذخیره کنند،محتوای ویدیویی حتی با کیفیت پایین هم نیاز به فضای ذخیره سازی و پهنای باند بیش تری برای تبادل در مقایسه با دیگر محتواها دارد.
از آن جایی که CDN شبکه ای متشکل از سرورها در بخش های مختلف جغرافیایی می باشد با ذخیره ی محتوای در آن، زمانی که کاربر درخواست دریافت اطلاعات مورد نظر را دارد، به نزدیک ترین سرور منتقل می شود، و با انتقال کاربر به نزدیک ترین سرور مربوطه تایم انتقال کاهش پیدا خواهد کرد، برای همین استفاده از Live stream cdn یا پخش مستقیم CDN سبب افزایش سرعت پخش خواهد شد علاوه بر این کاربر به جای اتصال به یک سرور به چند سرور متصل می شود.
پلتفرم های ویدیویی آنلاین یا OVP (Online Video Platform) نوع دیگری از ارائه ی پخش مستقیم فیلم می باشند، که عملکرد مناسب تری نیز دارند اما بهتر است از پلتفرم هایی با ارائه دهندگان CDN برای این منظور استفاده نمایید.
حتما مطالعه کنید: روش های انتقال حجم بسته و اینترنت
استریم بازی چیست؟
استریم بازی هم برای افرادی که به عنوان استریمر هستند و مخاطبین بسیار جذاب می باشد، برخی از افراد برای سرگرمی و برخی دیگر به عنوان شغل و کسب درآمد وارد این صنعت شده اند، با استفاده از این تکنولوژی بازی به صورت زنده و لایو نمایش داده می شود و مخاطبین می توانند آن را تماشا کرده در ضمن استریمر نیز می تواند در هنگام بازی با مخاطبین صبحت کند.
سایت های بسیاری برای استریم بازی وجود دارند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به twitch (توئیچ)،Mixer (میکسر)، Youtube (یوتیوب) وAparat (آپارات) اشاره کرد البته در سایت آپارات تنها ایرانیان می توانند استریم کنند.
ابزار مورد نیاز برای استریم بازی
از جمله ضروری ترین ابزار برای استریم بازی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- نرم افزار استریم
- منبع بازی (کامپیوتر یا کنسول بازی)
- میکروفن
- اینترنت پر سرعت
- دوربین
مطلب مرتبط: فعالسازی اینترنت همراه اول
معرفی نرم افزارهای استریم بازی
نرم افزارهای فراوانی برای استریم کردن و متصل شدن به سایت های مختلف وجود دارند که یکی از معروف ترین نرم افزارهای قدرتمند برای این منظور که بر روی سیستم عامل های لینوکس، مک و ویندوز قابل استفاده می باشد نرم افزار OBS Studio است که روش کار بسیار ساده ای نیز دارد در ادامه به معرفی برخی دیگر از نرم افزارهای استریم بازی خواهیم پرداخت.
- نرمافزار GameShow
- نرمافزار Raptr
- نرمافزار FFSPLIT
- نرمافزار Magix YouCast
- نرمافزار XSplit Gamecaster
سخن آخر:
ما در این مقاله تلاش کردیم به معرفی تکنولوژی استریمینگ بپردازیم، امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد، در صورت وجود سوال یا مشکل در خصوص مطالب ارائه شده در این مقاله و یا دیگر حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری می توانید با کارشناسان رایانه کمک از طریق شماره های 909071540 یا 0217129 در ارتباط باشید.
همچنین برای مشاهده ی ویدیوهای آموزشی می توانید آپارات رایانه کمک و برای آشنایی با جدیدترین اخبار تکنولوژی صفحه ی اینستاگرام رایانه کمک را دنبال کنید.