اینترنت اشیا یا IOT چیست؟
گروه فنی رایانه کمک در این مطلب قصد دارد تا اینترنت اشیا ء و چشم انداز آن برای آینده و همچنین چالش های در مسیر آن را به صورت کامل شرح دهد.
اینترنت اشیاء یا Internet of things که به صورت مختصر IOT نامیده میشود برای اولین بار در سال 1989 با رونمایی از توستری که به اینترنت متصل بود شناخته شد
بعد از آن هرروز به تعداد وسایلی که به اینترنت متصل هستند اضافه شد مانند توسعه ی سنسور های هوشمند و دیگر تکنولوژی های ارتباطی و… به طور کلی اینترنت اشیاء تا کنون در بهبود کیفیت وسایل مورد استفاده ی انسان در زمینه های حمل و نقل، بهداشت، مقابله با حوادث طبیعی و دیگر زمینه های خودکار.
اینترنت اشیاء هنوز هم دچار چالش های بسیاری در زیرساخت است. لازمه ی پیشرفت آن تجدید نظر در طراحی اینترنت سنتی و به وجود آمدن طراحی استاندارد برای همه ی فعالان این حوزه است.
هرروز به تعداد وسایل متصل به اینترنت افزوده میشود و نیاز به وجود فضای آدرس دهی IPv6 دیده میشود از طرفی امنیت حریم شخصی کاربران آن و مدیریت و پشتیبانی کامل از این وسایل دیگر بخش مورد نیاز برای طراحی و توجه تولید کنندگان در این حوزه است.
خانه های ساخته شده بر اساس اینترنت اشیاء
یکی از اهداف فعالان حوزه IOT رسیدن به نقطه ایست که خانه ای را کاملا بر پایه اینترنت اشیاء بتوان کنترل کرد.
در چنین خانه ای شما باید بتوانید از راه دور و از طریق اتصال اینترنتی به اشیاء سیستم های گرمایشی و سرمایشی را خاموش و روشن کنید و با استفاده از اینترنت از موجودی یخچال خود و تاریخ انقضاء مواد در آن به صورت کامل اطلاع یابید.
رسیدن به این نقطه از هوشمندی اشیاء چندان هم دور از انتظار نیست و در بسیاری از کنفرانس ها و یا نمایشگاهها هرروز شاهد نسل جدید یخچال های هوشمند متصل به اینترنت و یا خودروهای هوشمند و دیگر وسایل هوشمند و کاربردی با قدرت اتصال به اینترنت هستیم.
اما چالش بعدی و مهم در این حوزه اتصال این وسایل هوشمند به یکدیگر است. یعنی رسیدن به نقطه یآرمانی در صنعت اینترنت اشیاء زمانی امکان پذیر است که علاوه بر اتصال درست وسایل فیزیکی به اینترنت این وسایل با یکدیگر هماهنگ و متصل کار کنند.
در شرکت ها و خانه ها با استفاده از وای فای و بلوتوث میتوان زمینه ی اتصال اشاء را به اینترنت و یکدیگر متصل نمود و در صنعت های بزرگتر نیز بهره گیری از شبکه LET و تکنولوژی ماهواره ای میتواند موجب اتصال ممتد وسایل به اینترنت و یکدیگر شود.
اگر مشکلات ذکر شده در مسیر اینترنت اشیاء را بتوان از بین برد به وسیله ی این فناوری تقریبا هر کار نا ممکنی را میتوان ممکن ساخت.
شرکتی به نام BI Intelligence روند توسعه ی اینترنت اشیاء را به صورت دقیق و به مدت دو سال است که زیر نظر دارد و اعلام داشت درصورت گسترش این فناوری و فراگیر شدن آن باید منتظر انقلاب صنعتی دوم بود زیرا این تکنولوژی میتواند تمامی ارتباطات انسان را با دنیای پیرامون خود و وسایل مورد استفاده اش را کاملا دگرگون سازد.
اینترنت اشیاء در حوزه های کشاورزی و حمل نقل و حتی کسب و کار و نهاد های دولتی و خصوصی تاثیرگذار و موجب تحول است.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)