اینترنت استارلینک چگونه کار میکند؟
شاید شما هم در مورد اینترنت استارلینک شنیده باشید و کنجکاو باشید بدانید اینترنت استارلینک چگونه کار میکند. اینترنت استارلینک یا اینترنت ماهواره ای گامی عظیم بشر در عصر مدرن است که امکان دسترسی به اینترنت پر سرعت را در همه جهان ممکن میسازد.
طبق آمار اخیر میتوان گفت تقریبا سه میلیارد یا به درصد 40 درصد از مردم دنیا از دسترسی به اینترنت محروم هستند و از کاربران فعلی اینترنت نزدیک به5/4 میلیارد جمعیت، به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند. برای همین ظهور تکنولوژی جدید، اینترنت استارلینکبسیاری از کاربران را خشنود و امیدوار ساخته است که در آینده با اینترنت قوی و پرسرعتی مواجهه هستند.
اینترنت ماهواره ای یا اینترنت استارلینک پروژه ای عظیم است که در این مقاله تصمیم داریم به شرح و آشنایی بیشتر با چگونگی این پروژه بپردازیم. اگر برای شما نیز جذاب است در رابطه با اینترنت استارلینک بیشتر بدانید، پس تا انتهای مقاله با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید.
استارلینک چیست و چه ویژگی دارد؟
بهتر است قبل از توضیحات بیشتر اصلا بدانیم استارلینک چیست؟ و چه هدفی دارد؟ یا توسط چه کسی انجام می گیرد؟
استارلینک Starlinkپروژه ای است که توسط شرکت اسپیس ایکس SpaceXمطرح و تامین مالی شد. مالک میلیاردی این شرکت به نام “ایلان ماسک” فردی است که ایده این اینترنت را مطرح کرد و به طور رسمی در سال 2015 اعلام گردید
ایلان ماسک مدیر عامل شرکت اسپیس، از آنجایی که به فضا بسیار علاقه مند می باشد، تصمیم گرفت با هدف فراهم کردن پوشش وسیعی از اینترنت با پرتاب هزاران ماهواره کوچک به مدار نزدیک زمین، انقلابی عظیم در اینترنت ایجاد کند تا همه جهان از اینترنت پر سرعت برخوردار باشند. هنگامی که این پروژه به طور کامل عملیاتی بشود ما میتوانیم در هر نقطه از سیاره زمین اینترنت داشته باشیم.خوب که فکر کنیم می بینیم این هیجان آور است که حتی در جزیره دور افتاده اینترنت میتواند در دسترس ما باشد. ایلان ماسک با نام کامل ” ایلان ریو ماسک”در سال 1971 در آفریقای جنوبی به دنیا آمد.
در دو دانشگاه کویینز و پنسولیا تحصیل کرد و موفق به دریافت دو مدرک لیسانس فیزیک و اقتصاد شد. ماسک بنیان گذار شرکتهایی مانند تسلاموتورز و اسپیس ایکس میباشد. و هم اکنون مدیر عامل شرکت بزرگ اسپیس ایکس را در دست دارد. ایلان ماسک همین را بگوییم، همان فردی است که چشم انداز امکان سکونت و زندگی در کره مریخ را نیز در سر دارد و اکنون در حال انجام پروژه استارلینک میباشد. به گفته ایلان ماسک، این پروژه بر خلاف سایر پروژه ها فاصله زیادی تا به دستیابی هدف خود یعنی ارائه خدمات پهن باند برای سایر مردم جهان ندارد.
حتما مطالعه کنید: تماشای فیلم های فیلیمو و نماوا بدون اینترنت
جزییات پروژه استارلینک چیست؟
طرح پروژه استارلینک اولین بار در سال 2015 با درخواست ایلان ماسک از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده برای تاسیس پهنای باند جهانی آغاز گردید.
سال 1396 ماه اسفند شرکت اسپیس ایکس اولین ماهواره خود معروف به استارلینک را در مدار زمین قرار داد و در همان زمان شرکت اسپیس ایکس اعلام کرد تصمیم دارد با ارسال هزاران ماهواره به مدار زمین اینترنت را در سراسر دنیا جهانی کند. در همین راستا ارتباطات فدرال امریکا FCCبه طور رسمی تصویب کرد تعداد 4425 ماهواره توسط شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب بشود.
برای همین شرکت اسپیس با هدفی که داردف سال 2017 با هزینه ده میلیارد دلاری این شرکت، ماهواره استارلینک را به عنوان یک سیستم پهنای باند با قیمت کم که دسترسی اینترنت به همه جهان را می دهد، در فدرال ثبت نمود. طبق چشم اندازی که ایلان ماسک برای هدف خود منظور کرده است باید حداقل 400 ماهواره در مدار زمین قرار بدهد.تا پوشش اینترنت را ایجاد کند و برای پوشش متوسط جهانی نیاز به حداقل 800 ماهواره میباشد که به فضا فرستاده بشود. و برای همین برنامه ریزی شده است تا 14 دی ماه امسال طی 17 سری پرتاب که شامل 960 ماهواره استارلینک میشود.
به فضا فرستاده شود. سال گذشته شرکت اسپیس ایکس برای تحقق پروژه استارلینک طرحی را برای کمسیون ارتباطات فدرال ارائه کرد که طبق این طرح سالیانه 120 ماهواره برای تحقق پروژه و پرتاب به فضا، ساخته میشود و میلیارد دلار هزینه دارد. شرکت اسپیس ایکس میزان سرمایه گذاری شرکت در این پروژه و قابلیتهای تولید را شرح داده است. طبق این طرح اسپیس ایکس هر ماه 120 ماهواره در واشنگتن میسازد.
نکته: همچنین برای یادگیری ترفند های کامپیوتری و تلفن همراه جدید پیج اینستاگرام رایانه کمک و اپارات رایانه کمک را دنبال کنید.
استارلینک چگونه کار می کند؟
ماهوارههای استارلینک کوچک هستند به طوریکه تعداد 60 عدد از آن ها را میتوان با موشک فالکون 9 شرکت اسپیس ایکس به فضا فرستاد. جرم هریک از این ماهوارهها 537 پوند معادل 260 کیلوگرم میباشد
این ماهوارهها به صورت تخت طراحی شده اند. ماهواره استارلینک دارای یک پنل خورشیدی میباشد و انرژی این ماهوارهها از نور خورشید تامین میشود. به محض اینکه این ماهوارهها به فضا فرستاده شوند و در مدار خود قرار گیرند پنلها باز میشوند و با در یافت انرژی از خورشید شروع به کار میکنند.
بخش اصلی بدنه ماهواره استارلینک حاوی چهار آنتن قدرتمند میباشدکه اینترنت را مخابره میکنند. و از طرفی لیزرهایی بر روی بدنه استارلینک تبیه شده است که هر ماهواره را به چهار ماهواره دیگر در مدار زمین متصل میکند. و در آخرکنشگرهای یونی که زا گاز کریپتون استفاده میکنند به این ماهوارهها اجازه میدهند در مدار زمین برای مدت طولانی بمانند حتی ماهوارههایی که مسافت کمتری با زمین دارند.
پیشنهاد میکنم مطلب “مصرف اینترنت بازی های آنلاین” را مطالعه کنید
سرعت اینترنت استارلینک چقدر می باشد؟
ماهوارههای استارلینک به زمین نزدیک میباشند و فاصله ای حدود 350 مایل که معادل 563 کیلومتر میباشد از زمین دارند. برای همین شرکت اسپیس ایکس ادعا دارد زمان تاخیر اینترنت چیزی حدود ms 25 تا ms 35 خواهد بود. و سرعت خوبی که تقریبا یک گیگابیت برثانیه میشود؛ دارد. به طوریکه برای بازی آنلاین نیز مناسب است. در نسخه آزمایشی ماهواره استارلینک سرعت اینترنت ماهواره ای 11 تا 60 مکابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 5 تا 18 مگابیت بر ثانیه تخمین زده شده است
البته شرکت اسپیس ایکس در نظر دارد تا این سرعت را به یک گیگابیت بر ثانیه برساند. کاربرانی که در آزمایش اینترنت استارلینک شرکت کرده اند میگویند که تنظیمات اینترنت استارلینک بسیار راحت میباشد و قابلیت اتصال و بازی نسبتا خوبی داشته است. تا زمانی که آسمان صاف باشد اینترنت ماهواره میتواند به صورت خودکار با ماهوارههای دیگر ارتباط برقرار کند و اینترنت متصل باشد. با توجه به اینکه اخیرا برآورد شده است قیمت اینترنت استارلینک 99 دلار به صورت ماهانه میباشد. و همچنین تجهیزاتی به قیمت 499 دلار دارد. با این حال نمی توان آن را ارزان دانست. ولی اگر طبق برنامه پیش برود جایگزینی برای اینترنت ADSL و اینترنت همراه خواهد شد.
نکته: به یاد داشته باشید که رایانه کمک یک شرکت در زمینه حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی است، پس اگر در هر بخش با مشکل یا سوال خاصی روبرو شدید ، کافی است با شماره ای 9099071540 یا 0217129 تماس گرفته و از ما مشاوره تلفنی و اینترنتی رایگان دریافت کنید.
اولین مکانی که به این سرویس دسترسی دارد کجاست؟
به نقل از ایلان ماسک مدیر عامل شرکت اسپیس ایکس ابتدا این سرویس در عرضهای جغرافیایی بالا راه اندازی میشود. برای همین ابتدا از روستاهایی در کانادا و بخشهایی از شمال ایالات متحده آمریکا آن هم به صورت آزمایشی این سرویس ارائه میشود.
آیا ماهواره استارلینک قابل مشاهده است؟
اگر زمانی نقاطی روشن که به آسمان میروند را مشاهده کردید تعجب نکنید که نه شهاب سنگ میباشد نه ستاره؛ بلکه ماهواره استارلینک میباشد که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود ولی هنگامی ماهواره در مدار میرود یعنی در فاصله 500 کیلومتری زمین قرار گرفتند به دلیل آلودگی نوری و فاصله زیاد دیده نمیشوند.
پیشنهاد مطلب: 4 راهکار برای کاهش مصرف اینترنت اینستاگرام
آیا ماهواره استارلینک خطری دارد؟
از آنجایی که ماهواره اسپیس ایکس فاصله کمی با زمین دارد کارشناسان پروژه برخی مشکلات برای این پروژه در نظر گرفته اند که شامل آلودگیهای فضایی و بصری میباشد. البته شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده است در مورد این مشکلات نیز راه حلهایی ارائه می دهد.
بزرگترین مزیت اینترنت استارلینک
مهم نیست ما در کجای جهان باشیم. در هر نقطه ای از جهان چه در اروپا، آسیا، آفریقا، جزایر اقیانوسی و…. اینترنت استارلینک میتواند به ماهواره های اینترنتی متصل شود و یک اینترنت پرسرعت با تاخیر ناچیز به ما ببخشد. با این وجود دیگر نیازی به کابل کشی یا نصب دکل های مخابراتی و BTS روی زمین و همچنین ارائه سرویس توسط یک اپراتور داخلی نمیباشد.
سخن آخر
اینترنت استارلینک یا همان اینترنت ماهواره ای گامی عظیم و شگفت انگیز در جهت خدمت رسانی به کاربران اینترنت در سراسر دنیا میباشد. پروژه استارلینک توسط شرکت اسپیس ایکس با مدیریت ایلان ماسک به بهره برداری رسید. در این مقاله به شرح اینترنت استارلینک چگونه کار میکند؟ پرداختیم؛ که اطلاعات جزیی از جزییات پروژه استارلینک داده شد.
ایده استارلینک توسط فردی به نام ایلان ماسک در سال 2015 ارائه شد. ایلان ماسک مدیر عامل شرکت اسپیس ایکس و فرد میلیاردی جهان میباشد که چشم انداز خوبی از این پروژه در نظر دارد. ماهوارههای استارلینک طبق طرح داده شده به فدرال ارتباطات آمریکا اکنون در حال ارسال به فضا هستند تا در مدار خود قرار بگیرند. وبا این رویه امید است در آینده ای نه چندان دور شاهد استفاده از اینترنت استارلینک یا ماهواره ای در سراسر جهان باشیم. شما میتوانید در صورت داشتن هر گونه سوال در رابطه با این مقاله با کارشناسان ما در رایانه کمک تماس حاصل فرمایید.