نحوه پسورد گذاشتن روی فایل اکسل
برنامه ی اکسل یکی از برنامه های کاربردی با ویژگی های منحصر به فرد است که این قابلیت ها باعث نیاز به کار با آن در تمامی مشاغل و رشته هاست.
فایل های اکسل در شرکت ها و ادارات متفاوت گاها حافظ اطلاعاتی مهم و محرمانه است که نیاز به مخفی نگه داشتن این اطلاعات از رده ی کارمندان یا دیگر رقبا دیده میشود. اکسل هم برای حفظ امنیت داده ها و فایل های اکسل کاربران خود از قبل چاره اندیشیده بود و قابلیت قفل کردن فایل در اکسل 2007 یا 2010 و 2016 را برای کاربران فراهم کرده است.
این قابلیت امکان رمزگذاری روی سلول های اکسل یا رمزگذاری شیت در اکسل و … را به صورت کامل برای فایل اکسل فراهم میکند. حتی با اینکار میتوان باعث جلوگیری از ویرایش فایل اکسل توسط افرادی که دسترسی به رمز عبور ندارند شد.
به علت کاربردی بودن و ضرورت آموختن روش و نحوه پسورد گذاشتن روی فایل اکسل 2010 و 2016 و … گروه فنی رایانه کمک در این مطلب به آموزش قفل کردن فایل اکسل و شیوه های برداشتن رمز فایل اکسل و تغییر رمز فایل اکسل میپردازد.
همانطور که گفته شد با تعریف رمز به روی فایل اکسل افراد سودجو امکان ویرایش فایل و یا خراب کردن آن را نخواهند داشت و دسترسی افرادی که رمز ورود را ندارند تا حد زیادی کاهش میابد.
تا آنجا که فایل مورد نظر غیرقابل کپی خواهد شد و فرد مذکور امکان مشاهده ی فرمول های ثبت شده در فایل را نیز نخواهد داشت.
قفل کردن فایل در اکسل
در صورتی که نیاز به قفل کردن فایل در اکسل 2007 یا 2010 و … به صورت کامل باشد باید مراحلی را که در ادامه نوشته شده طی کرد:
الف) ابتدا فایل اکسل خصوصی و محرمانه را که نیاز است به صورت کامل قفل شود بعد از تکمیل فایل و نیاز به ذخیره ی آن از هر طریقی ابتدا پنجره ی زیر نمایش داده میشود.
در این مطلب ما از سربرگ برنامه ی اکسل به روی File کلیک کردیم و سپس گزینه ی Save as را برای ذخیره ی فایل در محل مورد نظر کلیک کردیم.
ب) زمانی که در پنجره ی مورد نظر مکان ذخیره ی فایل و عنوان فایل را تغییر دادید در کنار گزینه های Save و Cancel کلید و گزینه ی کوچکتری با عنوان Tools قرار دارد که به روی آن کلیک میکنیم و از منوی نمایش داده شده گزینه ی …General Option را انتخاب میکنیم.
ج) در این هنگام پنجره ی کوچکی با عنوان General Option نمایش داده میشود که امکان ایجاد پسورد در اکسل را برایمان فراهم میکند.
در فیلد اول و دوم کلمه ی عبور مورد نظر را تایپ میکنیم و بعد از کلیک به روی OK صفحه ی بعد و پنجره ای با عنوان Confirm Password مواجه میشویم.
در این فیلد باید رمزی را سوای از پسورد اولیه تعریف کنیم. در واقع کسانی که به رمز دوم با عنوان Confirm Password دسترسی نداشته باشند و تنها رمز اولیه را میدانند امکان اجرای فایل اکسل را به صورت Read Only خواهند داشت.
د) از این پس بعد از کلیک به روی فایل مورد نظر با صفحه ی کوچکی که درخواست وارد کردن کلمه ی عبور برای اکسل را نمایش میدهد مواجه میشویم.
ه) بعد از وارد کردن کلمه ی عبور اول، در خواستی برای وارد کردن کلمه ی عبور دوم نمایش داده میشود که اگر کاربر از کلمه ی عبور دوم بی اطلاع باشد تنها امکان این را دارد که با کلیک به روی Read Only فایل اکسل را اجرا کند.
نکته:
حالت Read Only تنها اجازه خواند و بررسی فایل را برای کاربر فراهم خواهد نمود و امکان ویرایش حذف و یا کپی گرفتن از فایل را نخواهند داشت.
چگونه فرمولهای اکسل را قفل کنیم؟
قفل کردن سلول در اکسل 2007 و 2016 و 2010 و …. یکی دیگر از مواردی است که برای حفظ امنیت نوشته ها و یا فرمول ها در اکسل مورد نیاز است.
فرض کنید که شما در میان سلول های مختلفی که در اکسل از آن استفاده میکنید، نیاز به این دارید که یک سلول خاص در میان باقی اطلاعات غیرقابل دسترسی و یا غیرقابل ویرایش باشد.
قفل گذاری روی سلول های اکسل به سادگی و با طی مراحلی ساده امکانپذیر است. برای انجام این کار باید مراحلی که در ادامه به آن پرداخته میشود را طی کنیم:
الف) برای ایجاد رمز به روی یک سلول در برنامه اکسل ابتدا باید به روی سلول مورد نظر خود کلیک کنید، و آن را انتخاب کنید.
ب) سپس با توجه به گزینه های رابط کاربری در سربرگ پنجره ی Excel گزینه ی Review را کلیک میکنیم و از میان ابزار و گزینه های نمایش داده شده به روی آیکون Protect sheet کلیک میکنیم و در این زمان یک پنجره نمایش داده میشود که در آن باید گزینه های Select Locked Cell و Select Unlocked Cells را از طریق چک با کس فعال کرده و در فیلد خالی بالا گزینه های رمز مورد نظر را وارد کنیم.
ج) به روی OK کلیک میکنیم این بار رمز را در پنجره ی Confirm Password وارد میکنیم ( همانطور در بالا توضیح داده شد)، در نهایت به روی OK برای بار دوم کلیک میکنیم تا رمز به روی سلول مورد نظر اعمال شود.
د) در صورتی که نیاز بود پسورد سلول مورد نظر را غیرفعال کنیم باید دوباره به تب Review برویم و اینبار گزینه ی Unprotect Sheet را کلیک کنیم. با انجام این کار پنجره ای برای وارد کردن رمز نمایش داده میشود که بعد از وارد نمودن رمز و تایید آن سلول به حالت عادی برمیگردد.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 0 / 5. تعداد امتیازات 0
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)