قبلا در مطلبی با عنوان بوتیبل کردن فلش در مورد کارایی این فلش ها صحبت کردیم. اما یکی از مشکلات و ارور هایی که ممکن است یک کاربر با آن رو به رو شود ارور No bootable device در لپ تاپ هاست که گروه فنی رایانه کمک امروز به توضیح آن و روش های حل آن میپردازد.
No Bootable Device به چه معناست؟
هر دستگاهی که بتوان از طریق آن کامپیوتر را بوت نمود، در دسته ی Bootable Device قرار میگیرد. در واقع دستگاههایی مانند فلش مموری ها، هارد های اکسترنال وCD/DVD هایی که قابلیت نگهداری از فایل های بوت کامپیوتر را دارند دستگاه بوتیبل و یا Bootable Device میگویند.
هارد داخل سیستم هم یکی از Bootable Device هاست که اگر یک زمان به وسیله سیستم شناسایی نشود و امکان بوت شدن کامپیوتر فراهم نشود ارور No Bootable Device نمایش داده خواهد شد.
در واقع انتخاب دستگاه بوت از طریق تنظیمات بایوس انتخاب میشود پس از رایج ترین علل ارور No Bootable Device وجود ایراد و مشکل در تنظیمات بایوس سیستم به هر دلیلی است.
از موارد دیگر مشکل No Bootable Device میتواند وجود مشکلات و آسیب های فیزیکی در هارد درایو و یا خرابی مادربورد یا وجود بدافزار ها در سیستم باشد.
اولین و ساده ترین کار در شروع و برای رفع مشکل ارور No bootable Device ری استارت سیستم است. در بسیاری از مواقع تنها میتوان با ری استارت لپ تاپ به راحتی یک چنین مشکلی را که در حد عمیق رخ نداده رفع نمود.
حل مشکل no bootable device در لپ تاپ acer و . . .
زمانی که سیستم شما ارور No bootable device را نمایش داد ابتدا لپ تاپ را ری استارت کنید و هنگام بالا آمدن مجدد آن دکمه ی رفتن به تنظیمات بایوس را پشت سر هم فشار دهید.
این دکمه اغلب موارد F10 و یا F2 و یا DEL و … میباشد.
بعد از ورود به تنظیمات بایوس ابتدا به تب Boot بروید.
در این تب باید گزینه ی اول در تنظیمات برای بوت شدن به روی Hard Drive قرار داشته باشد در غیر این صورت ایراد و مشکل نمایش ارور No Bootable Device از سمت تنظیمات بایوس است.
در صورتی که به جای کلمه ی Hard Drive عبارتی با عنوان None قرار داشت به معنای خوانده نشدن هارد توسط سیستم است.
برای رفع این مشکل سیستم را به صورت کامل خاموش کنید و کابل برق را هم از سیستم جدا کنید. تمامی لوزم های جانبی متصل به کامپیوتر را حتی موس را از سیستم جدا کنید. در انتها باید وسایل داخلی را مانند هارد و سی دی درایو و … را هم جدا کنید و دوباره متصل کنید. در بسیار از مواقع با انجام این کار هارد دوباره شناسایی و متصل شده است.
حل مشکل No Bootable Device با تعمیر مجدد سیستم
برای رفع مشکل ارور No Bootable Deviceدر لپ تاپ و کامپیوتر ابتدا از یک فلش که قبلا آن را بوتیبل نمودید و فایل های بوت ویندوز به روی آن نصب را به سیستم خود وصل کنید.
مانند آنچه که در بالا گفته شده بعد از ری استارت سیستم به تنظیمات بایوس وارد شوید و الویت بوت را از هارد درایو برداشته و به روی فلش یا هارد اکسترنالی که به وسیله ی آن متصل شده اید انتقال دهید.
سیستم خود را بار دیگر ری استارت کنید و پس از بوت کردن مجدد تنظیمات زبان و تاریخ و ساعت و … را به درستی انجام دهید.
در صورتی که مسیر را به درستی طی کرده باشید صفحه ای مانند آنچه که در تصویر زیر مشاهده میکنید نمایش داده خواهد شد.
با نمایش صفحه ی ویندوز به روی گزینه ی Repair Your Computer کلیک کنید.
در پنجره ی باز شده ابتدا Use Recovery Tools را با یک کلیک فعال کنید و از بخش Operating system نسخه ی ویندوز خود را انتخاب کنید. در این مطلب ما از ویندوز 7 برای سیستم استفاده میکردیم بنابراین به روی گزینه ی Windows 7 کلیک میکنیم.
به روی گزینه ی Next کلیک کنید تا به این وسیله به پنجره ای با عنوان System Recovery Options نمایش داده شود. این پنجره دارای یک لیست از ابزارهای متفاوت است که در این میان باید به روی Command Prompt باید کلیک کنید.
با انتخاب ابزار Command Prompt برای شما یک صفحه فرمان باز میشود که باید دستورات زیر را به ترتیب تایپ کنید و اینتر را بزنید:
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /scanos
Bootrec /rebuildbcd
نکته:
اگر با باز شدن صفحه ی فرمان برای شما پیامی به صورت عبارت زیر نمایش داده شد:
Add a new installation to boot list
کلمه Y را تایپ کنید و اینتر را بزنید.
تا پایان فرآیند تکمیل دستورات صبور باشید و بعد از پایان آن صفحه دستورات را ببندید و سیستم را ری استارت کنید.
در صورتی که شما از ویندوز 10 و یا 8 استفاده میکنید برای رفع مشکل no bootable device از این روش، ابتدا با صفحه ای آبی رنگ که دارای گزینه های متفاوت است مواجه میشود.
در این مرحله به روی گزینه ی Troubleshoot کلیک کنید.
با ورود به پنجره ی جدید Command Prompt را انتخاب کنید تا بتوانید دوباره به صفحه ی دستورات وارد شوید.
تمام دستوراتی را که برای ویندوز 7 نوشته شده بود دوباره تکرار کنید و به ترتیب بنویسید و اینتر را فشار دهید.
نکته:
در ویندوز های 10 و 8 زمانی که هر دستور را تایپ میکنید و اینتر را میزنید باید صبر کنید که فرآیند ترمیمی هر خط فرمان صورت گیرد و با پایان آن فرمان بعدی را بویسید.
در انتها سیستم را ری استارت کنید و با بالا آمدن ویندوز به تست سلامت آن بپردازید.
رفع مشکل No Bootable Device با تنظیمات پارتیشن ویندوز
همانند مراحل بالا وارد قسمت command prompt شوید، ابتدا دستور diskpart را وارد کرده و اینتر را بزنید، سپس list disk را تایپ کرده و اینتر را بزنید تا لیست دیسک های موجود بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ به شما نمایش داده شود.
جهت انتخاب پارتیشن مورد نظر خود دستور select disk X را تایپ و سپس اینتر را بزنید(توجه داشته باشید منظور از X همان پارتیشن مورد نطر میباشد).
“list partition” را تایپ کرده و Enter را فشار دهید. سپس پس از مشاهده لیست پارتیشن های موجود در این دیسک ، “select partition 1” را تایپ کرده (“1” در اینجا به عدد پارتیشن شما در دیسک اشاره دارد) “و اینتر را فشار دهید.
“active” را تایپ کنید و اینتر را بزنید، سپس سیستم خود را ریستارت کنید .
رفع مشکل No Bootable Device از طریق تنظیمات uefi/bios boot Mode
همچنین میتوان از طریق تنظیمات قسمت بوت در بایوس کامپیوتر نیز مشکل no bootale را حل کرد، پس از وارد شدن به تنظیمات بایوس سیستم خود به قسمت تنظیمات boot بروید. گزینه Legacy Boot Option Priority را انتخاب و گزینه UEFI را بزنید.
رفع مشکل No Bootable Device با برداشتن موقتی باتری CMOS
همانطور که میدانید با در اوردن باتری cmos تمامی اطلات ذخیره شده در بایوس کامپیوتر به حالت پیش فرض بازمیگردد، برداشتن باتری cmos یک ره حل پیشنهادی جهت رفع ارور no bootable device در صورت کار نکردن موارد بالا می باشد .
برای خارج شدن باتری cmos ابتدا باید برق سیستم را قطع کینم و سپس باتری را درآورده و پس از 10 الی 15 دقیقه دوباره جایگذاری کنید.
رفع مشکل No Bootable Device با برداشتن موقتی باتری CMOS
همانطور که میدانید با در اوردن باتری cmos تمامی اطلات ذخیره شده در بایوس کامپیوتر به حالت پیش فرض بازمیگردد، برداشتن باتری cmos یک ره حل پیشنهادی جهت رفع ارور no bootable device در صورت کار نکردن موارد بالا می باشد .
برای خارج شدن باتری cmos ابتدا باید برق سیستم را قطع کینم و سپس باتری را درآورده و پس از 10 الی 15 دقیقه دوباره جایگذاری کنید.
امیدواریم مطلب رفع مشکل No Bootable Device مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد ، چنانچه پس از طی کردن تمامی مراحل مشکل no bootable device حل نشد میتوانید عوض کردن ویندوز را نیز امتحان کنید.
رایانه کمک در سایت دانلود نرم افزار خود ورژن های مختلف سیستم عامل ویندوز 7 و 10 را در دو نسخه 64 و 32 بیتی برای دانلود رایگان قرار داده است.
جهت رفع مشکلات رایانه و حل مشکلات تلفن همراه خود کافیست با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس گرفته و به صورت شبانه روزی از خدمات غیر حضوری رایانه کمک بهره مند شوید.
شماره های تماس از سراسر کشور:
9099071540 (تلفن ثابت)
021-7129 ( تلفن ثابت و همراه)
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره پنج ستاره
میانگین رتبه 2.8 / 5. تعداد امتیازات 8
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)